+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 26 квітня 2017

Чорнобиль пам’ятаємо і не забудемо!

Чорнобиль... Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, подвиг і безсилля, пам'ять і нестерпний біль.

Здається, немає жодної людини, яка не знає про вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, який сколихнув Україну 26 квітня 1986 року. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства.

Цьогоріч виповнюється 31 рік з дня тієї страшної аварії, що стала нещастям для всього світу. Саме тому до Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля на факультеті економіки та підприємництва 24 квітня у 306 аудиторії, на кафедрі фінансів,банківської справи та страхування, була проведена виховна година на тему «Чорнобиль – відбиток в пам’яті».

Перед студентами виступив запрошений гість – учасник бойових дій, ліквідатор аварії на ЧАЕС-I категорії 1986 року – Микола Полівода.

Під час розповіді Миколи Максимовича перед слухачами поставали жахливі картини тих страшних днів: загибель вражених «мирним» атомом відважних ліквідаторів; метання керівництва, що не мало чіткого плану дій щодо усунення наслідків катастрофи, та його злочинна недбалість стосовно громадян, яких у травневі дні змусили з дітьми вийти на демонстрації; розпач і страх жителів Прип’яті, яких за 30 хвилин «тимчасово» евакуювали...

В аудиторії панувала повна тиша, адже всі із цікавістю слухали полковника у відставці. І хоч часу було обмаль, його вистачило, аби ми дізнались заборонену історію того часу.

Вкотре з упевненістю можна сказати, що у нашій країні є герої. І неймовірно гірко, що людська недбалість і безвідповідальність дала можливість рясно розквітнути смертоносній чорній квітці Чорнобиля на українській землі.

Наталія Щербина, голова студентського самоврядування факультету економіки та підприємництва