+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 26 листопада 2017

День гідності та свободи України відзначили на факультеті економіки і підприємництва

21 листопада вся Україна відзначає День гідності та свободи. Саме в цей день у 2013 році розпочався Євромайдан, а згодом і Революція гідності. Найактивнішою частиною населення, яка взяла участь у знаменних подіях, стало студентство. Саме активна молодь стала тією рушійною силою, яка запустила цей двигун змін та Євроінтеграції України. Звичайно ж, кожному відомо що Революція згодом переросла в окупацію Кримського півострова та тимчасове завоювання східної частини України, де наразі знаходиться зона антитерористичної операції.

Студенти факультету економіки і підприємництва не змогли оминути таку знакову подію, вшанувавши Героїв революції та майдану проведенням патріотичного заходу. Тож 21 листопада читальна зала університету наповнилася небайдужою молоддю, яка прийшла на поетичні читання, що проходили під гаслом «За мир в Україні, за гідність кожної людини».  На свято також завітали почесні гості: Ірина Титаренко – волонтер уманської волонтерської організації «Разом»; Микола Шпірко – госпітальєр ДУК «Правий сектор»; Сергій Шихт – молодший сержант 148-ї окремої гаубичної артилерійської дивізії.

Чуттєві патріотичні вірші у виконанні Ліліани Калюжної, Наталії Швець, Людмили Черненко, Яни Пилипенко, Ольги Клинової та Ірини Слободяник проймали всіх присутніх у залі, а атмосфера була пронизана гордістю за свій народ та вдячністю за мужність наших герої. додавали відповідної атмосфери і тематичні пісні у виконанні Катерини Закрижевської та Віктора Сірого, які запалювали зал та пробуджували патріотизм у кожному з нас.

Змістовним і зворушливим став для присутніх виступ доцента кафедри суспільно-гуманітарних та правових дисциплін Івана Пахольчука, який вкотре наголосив на важливості величного подвигу Героїв, які поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності України, вкотре довівши, що ми, українці – волелюбна та горда нація, яка впевнено боронить суверенітет і незалежність своєї країни.

Особливим трепетом відізвався у серцях кожного з присутніх спомин про випускника нашого університету, Героя України Віталія Васільцова, який героїчно загинув під час подій на майдані.

Ми пам’ятаємо про кожного з них, імена героїв не стерти з сердець українців, їх вчинок назавжди закарбувався на скижалях історії нашої країни. Ми пишаємося нашими героями та щиро віримо у світле майбутнє нашої країни.

Ірина Слободяник, голова ради студентського

самоврядування факультету економіки і підприємництва

 

Ольга Клинова, член ради студентського самоврядування