+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 06 квітня 2018

Факультет економіки і підприємництва вітає Товариство Червоного Хреста України з ювілеєм!

Факультет економіки і підприємництва завжди виділявся серед інших за кількістю зроблених добрих справ . і звичайно ж, працює він не сам, а залучає до своєї діяльності і інші організації, однією з яких є Товариство Червоного Хреста.

Тож не зміг факультетський актив пропустити таку важливу подію в діяльності цього товариства як 100-річчя із дня заснування українського Товариства Червоного Хреста.

3 квітня у конференц-залі Уманського НУС Рада студентського самоврядування спільно із головою профкому університету Маргаритою Парубок провели урочисту зустріч передових волонтерів, які долучаються до роботи Червоного Хреста. Також на зустрічі була присутня голова Уманської Організації Червоного Хреста – Валентина Чорна, яка прийшла у цей знаковий день не з порожніми руками, а принесла та вручила почесну грамоту за вагомий особистий внесок в утвердження ідеалів милосердя, гуманізму і доброчинності та з нагоди 100-річчя з заснування Товариства Червоного Хреста Україні, якою було нагороджено заступника декана з виховної роботи Світлані Власюк.

Найактивнішими члена Ради студентського самоврядування було підготовлено маленькі доповіді із презентаціями на таку тематику:

  • «Історія створення Товариства Червоного Хреста в світі» Артем Цвігун, студент 41-ф групи;
  • «Міжнародний рух і основні принципи Червоного Хреста і Червоного Півмісяця» Катерина Закрижевська, студентка 21-кф групи;
  • «Уманська організація Товариства Червоного Хреста та її діяльність» Людмила Черненко, студентка 41-ф групи;
  • «Членство в Товаристві Червоного Хреста, зміни в членстві з 2018 року» Ліліана Калюжна, студентка 11-кф групи;
  • «Червоний хрест: волонтерство та донорство. Участь Уманського НУС в діяльності Червоного Хреста» - Ірина Слободяник, студентка 41-о групи.

Особливо жваво студенти відреагували на наведені факти про участь нашого університету та безпосередньо кожного з них, адже усвідомлювати що ти зробив корисну справу, яка допомогла зробити цей світ хоч трішечки кращим не може не тішити. А особливо це тішить коли встигаєш у різних сферах діяльності: волонтерська діяльність та допомога воїнам та населенню, яке знаходиться в зоні АТО, допомога діткам з дитячого притулку, донорство крові, тренінги з надання першої медичної допомоги та багато іншого, що становить вагомий внесок у діяльності благодійних організацій.

Всі присутні із захопленням слухали надану студентами інформацію. Адже як виявилося всім відоме Товариство Червоного має досить цікаву та насичену знаковими історичними подіями історію.

Колектив факультету економіки і підприємництва щиро дякує за підтримку студентських ініціатив та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Ірина Слободяник, голова Ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва

Фото – Владислав Коробко, член Ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва