+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 26 квітня 2019

Молоді, талановиті й амбітні студенти факультету економіки і підприємництва представили свої наукові доробки

Однією з найважливіших складових успішної діяльності Уманського національного університету садівництва є розвиток студентської науки, адже дуже часто саме студенти пропонують найоригінальніші та найкращі рішення різноманітних проблем, які постають перед сучасною наукою. В Уманському НУС усвідомлюють важливість заохочення наукових досліджень серед студентів і всебічно сприяють студентським ініціативам з розвитку наукової діяльності.

24 квітня у прогресивного студентства нашого університету було святковим днем, адже розпочала роботу традиційна весняна Всеукраїнська студентська наукова конференція. Цього року захід було приурочено 175-річчю Уманського НУС.

Відповідно до програми конференції, на факультеті економіки і підприємництва працювало 6 секцій: економіки; фінансів, банківської справи та страхування; обліку і оподаткування; підприємництва, торгівлі та біржової діяльності; маркетингу й інформаційних технологій. За кожним з напрямів було відзначено найактивніших учасників, які були нагороджені грамотами й іншими призами.

Значним досягненням звітної конференції стало число учасників, які висловили бажання опублікувати власні тези та безпосередньо взяти участь в їх обговоренні. Як завжди, студенти факультету економіки і підприємництва стали одними з найактивніших учасників, підготувавши близько 200 тез доповідей.

Презентовані доповіді учасників студентської конференції виявились актуальними та змістовними, містили конструктивну критику державної економічної політики в Україні та розкривали новітні методики вирішення проблем економічного розвитку, орієнтуючись на впровадження актуальних на часі трансформацій. Цікаві виступи доповідачів, коректність запитань і змістовність відповідей створювали атмосферу творчої дискусії у роботі секційних засідань факультету економіки і підприємництва.

Проведення такого масштабного науково-практичного заходу дає змогу всім зацікавленим у науковій діяльності студентам реально оцінити власні сили при доведенні свого бачення окремих аспектів економічного розвитку, сформувати особисте уявлення про сучасний стан окремих економічних явищ, знайти для себе актуальні напрями подальшої наукової діяльності та підвищити власний рівень знань.

 

Олена Прокопчук, к.е.н., доцент, заступник декана факультету
економіки і підприємництва з наукової роботи