+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 25 вересня 2017

Студенти УНУС в світі історичної спадщини Уманщини

20 вересня студенти-першокурсники Уманського національного університету садівництва спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з куратором Оленою Семендою та викладачем Майєю Костюк  відвідали Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань», де для них було проведено екскурсію «Таємничими підземеллями Василіанівського монастиря». Мета візиту до заповідника – ознайомлення студентів з пам’ятками історико-культурної та архітектурної спадщини Уманщини.

Студенти мали можливість пройти таємничими підземеллями Василіанівського монастиря,  де ознайомились з його 250-літньою історією, сповненою величних і трагічних подій, відчули подих минулих часів, згадали постаті яскравих особистостей, чиї імена тісно переплітаються з  долею міста Умань.

Ще одним не менш цікавим місцем була творча майстерня  діда Панаса і Тараса, де студенти побачили справжню оздоблену українську хату, а господар майстерні провів їм майстер-клас з виготовлення глиняного глечика та розповів тонку технологію ремесла.

Подібні екскурсії сприяють розширенню кругозору студентів, формуванню культурно-естетичних смаків, залученню до світу історичної минувшини.

 

Олена Семенда, к.е.н., старший викладач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності