+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 19 жовтня 2018

У міцному тілі – козачий дух!

Свято Дня українського козацтва у серцях людей завжди пробуджує найкращі асоціації та найсвітліші думки, адже у нас в душах живе жага до перемоги та сила, що веде вперед.

Ось така любов до перемоги й українських традицій і стала причиною організації і проведення в Уманському національному університеті садівництва розважально-спортивного свята «Козацькі забави», в яких взяли участь представники усіх факультетів університету. Команда «Сокіл» – факультет агрономії, «Відважні козаки» – факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин, «Богатирі на Русі» - факультет лісового і садово-паркового господарства, «Козацька воля» – факультет економіки і підприємництва, «Патріоти» – інженерно-технологічний факультет, «Українські отамани» - факультет менеджменту.

Перед початком заходу студенти Уманського НУС , які навчаються на військовій кафедрі, урочисто отримали військові звання молодшого лейтенанта, після чого, власне, і розпочалася конкурсна боротьба між факультетами за перемогу. Загалом учасники мали змогу пройти сім випробувань: 1. Бліц-опитування; 2. Силачі; 3. У випадку тривоги; 4. Ситий козак; 5. Кращий гирьовик; 6. Лист до коханої; 7. Перетягування канату.

Наші козаки, а саме студенти факультету економіки та підприємництва, показали високі результати у спортивно-фізичній підготовці під час проведення конкурсів. Звичайно, адже шалена підтримка публіки та такі сильні та відважні хлопці, як капітан команди Волошин Олександр – 11-ф група, Мельниченко Антон – 21к-ф група, Пташник Едуард і Каскевич Іван - 41-ф група, Томак Руслан – 31-ф група та Ящук Іван – 11к-е група, мають нескорений і непоборний козачий дух.

Наприкінці свята судді відзначити хорошу підготовку усіх учасників заходу та нагородили учасників почесними грамотами. Як показало змагання, всі наші студенти знають, пам’ятають і бережуть славну історію Війська Запорізького та готові вести нашу Україну до світлого майбутнього!

 

Наталія Сьомко, член ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва