+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 11 лютого 2020

Барвограй життя студентів факультету економіки і підприємництва

Студентські роки залишаються в нашій пам’яті назавжди. Безумовно, це найпрекрасніший період у житті, коли ти ще не працюєш, але вже і не навчаєшся у школі. Студентство завжди асоціюється з такими чарівними словами, як перше кохання, веселощі та молодість. Можна лише заздрити тим, хто проходить цей шлях і відчуває всі радощі хитросплетіння студентських свят і буднів. Саме в цей час кожен з нас починає будувати свою кар’єру, вчиться самостійно жити та приймати рішення, знаходить друзів на все життя. А разом із цим всім, студенти активно проводять своє дозвілля. Тому пропонуємо разом з радою студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва згадати яскраві та феєричні моменти нашого життя в стінах Уманського національного університету садівництва.

Для студентів нашого факультету вже стало традицією стрімко вриватися в новий рік сповненими запалу, сил і натхнення. Отож, з початку нового року, ми одразу розпочали з творчості. Наші юні, проте натхненні поети отримали перемогу у конкурсі молодих поетів, організатором якого став відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради. Ми надзвичайно пишаємось нашими студентами, а деталі щодо даного заходу ви можете дізнатися за посиланням (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/zhiti-ta-tvoriti-takim-e-deviz-usih-studentiv-fakultetu-ekonomiki-ta-pidpriemnictva.html)

Наступним творчим кроком нашої організації стало вшанування великого поета, прозаїка, пророка всього українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Ми декламували свої улюблені  вірші митця  разом із викладачами факультету, адже однозначно переконані, що свою історію, своїх героїв і натхненників молодь повинна пам’ятати постійно. (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/shevchenkove-slovo-zhive-kriz-viki.html)

Впевнено крокуючи далі, наступною зупинкою на нашому шляху став святковий концерт присвячений прекрасній порі – початку весни, навчального року, студентства. Ми не зраджували традиціям і вражали глядачів танцями, співами, жартами. Якщо ж ви хочете переконатися у цьому – ласкаво просимо на наступні заходи, які ми, Рада студентського самоврядування ФЕП, охоче організуємо для вас! (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/universitete-vitaemo-z-vesnoyu.html)

«Відкриваємо у собі лідера» – під таким гаслом пройшов цікавий і надзвичайно актуальний для студентства психологічних тренінг з практичним психологом університету Валентиною Мазуренко. У дружньому колективі всі пізнавали один одного з іншого боку, відкривали для себе  нові шляхи пізнання та розвитку. Адже людина лідер – успішна людина. (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/vidkrij-u-sobi-lidera.html)

За розвагами ми не забували і про благодійність. По всій Україні стартувала акція в підтримку дитячого здоров’я «Дитяче серденько живи». Рада студентського самоврядування долучилася до збору коштів, які спрямовуються на допомогу діткам шляхом закупівлі медичного обладнання.  До акції долучились усі небайдужі, за що ми щиро вдячні. (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/ednaemosya-zaradi-bittya-dityachih-serdec.html)

Перебуваючи і надалі на хвилі позитиву, ми не припиняли розважатися та дивувати. Безліч днів організації, підготовки, репетицій і нарешті – обрано Міс та Містера факультету. Запекла, проте благородна боротьба була між витонченими та ніжними дівчатами та мужніми хлопцями. Найкращі нагороди та подарунки – колосальні емоції та неймовірну атмосферу отримали не лише переможці, а й усі учасники. (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/viznacheno-mis-i-mistera-fakultetu-ekonomiki-ta-pidpriemnictva-2019.html)

Ніхто не чекає весну так, як студенти факультету економіки і підприємництва, які відриваються по повній під тижня факультету під назвою «SPRING CHALLENGE». Впродовж п’яти днів ми розважались: Insta-конкурс, Міс та Містер ФЕП, фільм під відкритим небом, виставка вишивок, дискотека під відкритим небом,  розважальна гра «Хто кого?» та феєричне й емоційне завершення на базі Білогрудівського лісу. Деталі за посиланням - https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/na-start-uvaga-spring-challenge.html).

На цій високій позитивні ноті ми завершили семестр і з відчуттям легкого жалю розійшлися на канікули.

А відпочивши, набравшись сили та творчості, рушили далі, адже на черзі – новий семестр навчання, нові студенти, нові звершення.

Традиційно розпочали з посвяти у студенти першокурсників. Це перший крок новоспечених студентів, тому справити гарне враження – наше першочергове завдання (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/vitaemo-pershokursnikiv-fakultetu-ekonomiki-i-pidpriemnictva.html). Приємно, що після посвяти ми поповнили ряди студентської молоді креативними, талановитими людьми, в очах який читалася жага до праці та прагнення до кращого студентського життя. Зібравшись новим складом та з  новою силою, провели вибори до Ради студентського самоврядування й обрали нового очільника. Скласти план дій, зазначити в календарі знакові дати аби нічого не пропустити, набратися натхнення, впевненості, прагнення до покращення свого життя та життя на факультеті – саме ці завдання стояли перед нами. Тому наступним рішучим кроком було проведення традиційного щорічного дня здоров’я ( https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/vidbuvsya-tradicijnij-ih-den-zdorovya.html). Ця подія для всіх наших студентів асоціюється з активним, вдалим відпочинком з друзями. Головне завдання цього дня – відпочинок, активність і знайомство з новими членами студентської родини – першокурсниками.

Одним з основних завдань ради студентського самоврядування ФЕП є волонтерська діяльність. Тому перше, за що ми взялись у новому семестрі –це благодійна акція «Твори добро» ( https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/startuvala-blagodijna-akciya-tvori-dobro.html).

14 жовтня вся Україна святкує День захисника України. З цієї нагоди наші студенти навідались до волонтерського штабу «Разом» з необхідними речами та подарунками для воїнів АТО, які зібрали спільними зусиллями всього колективу факультету ( https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/zi-svyatom-vas-zahisniki.html). Головний козир РСС ФЕП – це організація концертів, гостями яких є викладачі та студенти. Ось і День працівника освіти став при нагоді для здійснення наступного дійства – святкового вітального концерту. Головним сюрпризом для всіх став візит почесних гостей – викладачів-ветеранів факультету економіки і підприємництва. Декан факультету Юлія Нестерчук привітала усіх гостей зі святом. Впевнені, що такі заходи закарбовуються у пам’яті надовго.

Наступним кроком молодої студорганізації став щорічний конкурс «Лідер ФЕП», який зібрав студентів різних спеціальностей з гострим розумом, креативним баченням і купою цікавих вмінь та талантів. Впродовж кількох годин на сцені точилася баталія за головне та почесне звання «Студентський лідер ФЕП», в якому традиційно переміг найкращий (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/obrano-studentskogo-lidera-fep-2019.html).

Вшанування пам‘яті предків – головне завдання свідомої нації і патріотів своєї держави. Члени ради студентської організації на чолі з керівниками факультету зібрались біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору, аби вшанувати всіх полеглих земляків хвилиною мовчання (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/pamyati-zhertv-golodomoriv.html).

Наступний крок – традиційна зустріч декана ФЕП Юлії Нестерчук із членами ради студентського самоврядування. У приємній неформальній обстановці, за чашечкою теплого чаю, студенти та декан факультету мали змогу поспілкуватись про усі секрети та можливості функціонування ради студентського самоврядування, розглянути права й обов‘язки студентів, обрати для себе правильний шлях, скоординувати подальшу діяльність у стінах університету та за його межами. Було надзвичайно приємно перейняти досвід, отримати безцінні поради, відкрити для себе нові можливості у співпраці зі студентами не лише нашого університету (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/vidkritij-dialog-garni-rezultati.html).

Закінчення навчального семестру традиційно проходить у вирі розважального дійства «Андріївські вечорниці». Це не просто цікава театралізована постановка – наше завдання полягає у відновленні традицій українського народу, які з часом забуваються (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/tradicijni-andriivski-vechornici-rozpochali-svoyu-hodu.html).

Що ж, праця та творчість на факультеті є, беззаперечно, найважливішими, проте ми не стоїмо на місці, а крокуємо далі, до нових вершин. Тож активно та впевнено займаємось студентським самоврядуванням і на рівні університету. Тому найперше дійство, до якого долучився наш факультет, став конкурс «Студентський лідер». Беззаперечно, наша представниця показала всебічність граней талантів студентів факультету економіки та підприємництва якнайкраще. (https://www.udau.edu.ua/ua/news/vechir-talantiv-erudicii-ta-krasi.html)

Наступним кроком стало змагання наших хлопців у щорічному турнірі «Козацькі забави». Наші представники запам’яталися як креативні та харизматичні козарлюги! (https://www.udau.edu.ua/ua/news/yak-v-umanskomu-nus-kozaki-zmagalisya.html)

Обов’язково варто вірити у чудо – і воно здійсниться. Тому саме ми, студенти ФЕП, у День Святого Миколая мали змогу нести чудо та запалити вогонь у серцях кожної людини. (https://www.udau.edu.ua/ua/news/pomichniki-ta-pomichnici-svyatogo-mikolaya.html)

Ерудовані та впевнені в собі люди завжди охоче беруть участь у цікавих квестах. Саме такими є студенти факультету економіки і підприємництва, для яких новою сходинкою пізнання став тематичний квест «Подорож у країну мовознавства». Всі факультети боролися за першість у виграші та показували свій гострий розум та логіку, і ми теж отримали достойний результат. (https://www.udau.edu.ua/ua/news/cikavij-kvest-studentiv-universitetu.html)

Сміх продовжує життя, а тому найбажанішим і найочікуванішим конкурсом зими для усіх студентів і викладачів, беззаперечно, став «Кубок ректора Уманського НУС з КВК – 2019». Години веселощів не пройшли дарма: усі отримали колосальну дозу задоволення. Варто додати, що команди, котрі зайняли призові місця, боротимуться за участь у масштабному та головному гумористичному шоу країни «Ліга сміху».(https://www.udau.edu.ua/ua/news/viznacheno-komandu-peremozhcya-u-konkursi-kubok-rektora-umanskogo-nus-2019.html)

Ми познайомили вас з неповним переліком усіх знакових подій життя студентів факультету економіки і підприємництва 2019 року, який був надзвичайно активним, сповненим крутих дійств і заходів, що розвивали нас, додавали впевненості у собі. Кожен відкрив у собі певний талант, знайшов безліч знайомих і друзів. І нині ми з упевненістю дякуємо деканату факультету економіки та підприємництва за підтримку та втілення наших божевільних ідей. Тільки завдяки спільній праці студенти мають можливість наповнити робочі будні яскравими емоціями, вражаючими спогадами, позитивом та знаннями.

Щиро дякуємо усім, хто сприяв розвитку нашій РСС ФЕП! А також дякуємо глядачам і всім, хто постійно нас підтримував у всьому. Далі – більше! 

Рада студентського самоврядування 
факультету економіки і підприємництва