+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 12 березня 2024

Читаємо Шевченка разом!

Тарас Григорович Шевченко, видатний український поет, художник і громадський діяч XIX століття, посідає особливе місце в історії України та Тарас Григорович Шевченко, видатний український поет, художник і громадський діяч XIX століття, посідає особливе місце в історії України та всесвітньої культури. Його твори відомі своєю глибокими гуманістичними засадами, заглибленням в історію України та національну ідентичність.

З нагоди річниці дня народження Тараса Шевченка 07 березня рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва спільно з бібліотекою університету організувала захід «Читаємо Шевченка разом» в читальній залі № 1 бібліотеки Уманського НУС.

Студенти виявили величезну зацікавленість і бажання поглибити свої знання та зануритися у світ Шевченківської поезії. Твори Тараса Григоровича декламували українською, польською й англійською мовами. Одним із головних моментів заходу стало спільне декламування збірки «Чигиринський кобзар і Гайдамаки», що не лише відображає трагічну долю українського народу під час дії кріпосного права, а й підносить дух національної гідності та боротьби за власну свободу.

Літературний захід став не лише способом вшанувати пам'ять духовного батька українського народу, а й можливістю для студентів відчути себе частиною великої історії. А також підкреслив важливість культурного спілкування та вивчення національної спадщини, як ключових аспектів становлення української нації.

 

Вікторія ОРЛОВА, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС

Марія ВОЙЧУК, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС