+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 28 квітня 2018

Чорнобиль – боляче згадати, неможливо забути…

Рівно 32 роки назад жахлива катастрофа сколихнула весь світ, від якої і досі не можливо оговтатись.

26 квітня – Міжнародний день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи та вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тисячі загиблих, мільйони постраждалих. Людство ще довго буде відчувати на собі наслідки цього глобального лиха, з яким раніше ніхто не зустрічався. Викид шкідливих радіоактивних речовин, який відбувся під час аварії, в рази перевищував рівень викидів під час вибуху ядерних бомб над Хіросімою і Нагасакі разом взятих.

Не забули вшанувати пам’ять полеглих і постраждалих при катастрофі на ЧАЕС студенти факультету економіки і підприємництва, провівши тематичну виховну годину. Згадавши основні причини та події того страшного дня, студентам було представлено короткометражний фільм «Чорнобиль – 32 роки по тому». Від цих вражаючих кадрів в жилах всіх присутніх стигла кров та затримувався подих, адже просто неможливо повірити в те, що ще три десятки років тому в цих закинутих і напівзруйнованих будівлях вирувало життя, лунав дитячий сміх, дзвінко розливалася музика та й взагалі – маленьке містечко Прип’ять наповнювала людська метушня, яка називається життя.

Ще не одне десятиліття ця покинута територія буде вважатися зоною відчуження, адже і зараз на території колишньої ЧАЕС допустимий рівень радіації перевищується в 40 разів.

Пам’ятаймо ж цю трагічну історію нашої країни, яка сколихнула весь світ. Адже нашим святим обов’язком перед всіма постраждалими та полеглими є лише те, щоб більше ніхто знову не відчув на собі цього страшного лиха.

 

Ірина Слободяник, голова Ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва