+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 24 жовтня 2019

Екскурсія визначними місцями рідного краю

Студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва, а саме вихованці кафедри фінансів, банківської справи та страхування, побували на чудовій екскурсії, під час якої відвідали цікаві місця м. Умань й Уманського району та отримали багато позитивних емоцій.

Першим пунктом екскурсії була вул. Пушкіна – мекка хасидизму, де розташована могила цадика Нахмана. Рабі Нахман – правнук засновника хасидизму. 16 жовтня 1810 р. він помер, заповідаючи своїм нащадкам-прибічникам: «Хто хотя би раз в житті приїде на мою могилу помолитись і загадає бажання, то воно збудеться». Саме тому кожного року до нашого міста приїжджають близько 30 000 хасидів.

Другим пунктом був пам’ятний меморіал гайдамацького повстання Івана Гонти та Максима Залізняка. «Я пам’ятаю ще з уроків історії та української літератури про Коліївщину. Це дивовижна історія, що зачаровує та водночас страшить. Прагнення звільнити свій народ і йти назустріч смерті – потрібно мати велику мужність, а Максим та Іван її мали», – прокоментувала студентка 41-ф групи Вікторія Шмакова.

Студенти, проїжджаючи містом, звертали увагу на дивовижну архітектуру й історію будівель, адже кожна споруда робить свій вагомий внесок в історію міста.

З історичних ансамблів ми потрапили у красу сучасності – колоритну набережну Осташівського ставу. І хоча славнозвісні фонтани вже припинили свою роботу, та новітній дизайн і цікаві краєвиди все одно захоплюють.

Останнім пунктом був Свято – Георгіївський жіночий монастир. Студенти та викладачі були вражені його історією та зачаровані неймовірною красою і тишею місцини, від якої ставало легше на душі. Історія монастиря починається ще з кінця IX століття. Все почалося з того, що житель с. Кочержинці Митрован Коленчук, коли випасав своїх коней, побачив вогняний стовп, якого ніхто не бачив, окрім нього. Минув деякий час, і явище знову повторилось. Незабаром приснився Митрофану старець і наказав йому копати печеру там, де він бачив вогонь. Та юнак не послухав. І так повторювалось декілька раз, аж поки старець не вдарив його палицею два рази. Саме так і почалась історія цього дивовижного монастиря. Кажуть, що це місце цілюще, а свята вода прибавляє сил і забирає всі недуги. Тож деякі студенти вирішили спробувати на собі та омилися 3 відрами води. Серед сміливців була і Марина Кузьменко. Приклад дівчини повторили її колеги-студенти. «Я відчуваю прибавлення сил і мені взагалі не холодно. Якщо можна було би, то я приїжджала б сюди кожного місяця. Це чудове місце, в якому відчуваєш себе спокійним і наповненим сил. Саме перед сесією я сюди приїду, аби набратись сил та терпіння», – прокоментувала дівчина.

Студенти були і в печерах, і в самому монастирі. А на завершення екскурсії студентів почастували смачним чаєм на травах і запашним печивом.

Ми студенти, висловлюємо вдячні викладачам кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світлані Власюк, Лесі Барабаш і Наталії Бондаренко за організацію екскурсії.

Швець Наталія, студентка 41-ф групи