+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 20 березня 2024

Книга – запорука національної свідомості

Українська література завжди відігравала важливу роль у формуванні національної ідентичності q утвердженні культурних цінностей. У такий складний для України час, коли країна переживає важкі випробування, поширення української літератури стає особливо важливим кроком у збереженні спадщини та підтримці патріотичного духу серед громадян.

У рамках заходу «Книга – запорука національної свідомості», зорганізованого радою студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС, до університетської бібліотеки завітав Володимир ГАЛКІН – військовослужбовець, учасник АТО із 2014–2015 рр., внутрішньо переміщена особа, історик, а також студент кафедри обліку і оподаткування.

Під час зустрічі військовослужбовець подарував університетській бібліотеці цінні книги сучасної української літератури, які стали новими скарбами освітнього закладу. Серед авторів книг такі видатні імена, як Костянтин Симоненко, Павло Деркач, Сергій Жадан, Віталій Запека, Неля Романовська, Вікторія Амеліна, Євген Стеблівський та інші. Також гість розповів про значення цих книг у контексті сучасної української літератури та історії нашої країни. Все це надихнуло студентів більше цікавитися сучасними творами та поглиблювати свої знання.

Завдяки подібним заходам сучасна українська література стає все популярнішою і поширенішою серед громадськості. Це свідчить про те, що навіть у складні часи культура та творчість залишаються основними складовими національного самовизначення та розвитку країни. І ця зустріч стала важливим кроком у напрямку свідомої національної самоідентифікації кожного учасника.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС