+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 28 грудня 2023

«Коляда у кожен дім» дарує радість всім!

Зима завжди була багатою на різні свята, які супроводжуються давніми традиціями та обрядами. Одна з таких унікальних традицій – Коляда, що є не лише традиційним святкуванням зимових свят в Україні, але й чудовою можливістю об'єднати сили та зробити добро для інших. Саме тому студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва 25 грудня зібралися разом, щоб заколядувати, продовжуючи давні традиції й одночасно вплітаючи в них благодійну мету. Адже однією з основних цілей було зібрати кошти на волонтерську діяльність, зокрема на новорічні подарунки для дітей, людей похилого віку, на потреби ЗСУ й ін. Тож колядники відвідали різноманітні державні та комерційні установи, суб’єктів підприємницької діяльності й уманців, поширюючи українські традиції.

Студенти одягнулись у тематичний одяг, підготували необхідну атрибутику і з піснями та музикою, сповнених теплом, почали розносити радість і святковий настрій усім, до кого змогли завітати. Кожна зупинка була особливою – всіх зустрічали з посмішками та словами вдячності, а атмосфера новорічних свят оживала разом з ними. Проте студенти змогли не просто відтворити давню традицію колядування, але й пов’язати її з доброю справою. Протягом колядування було зібрано вагому суму коштів, понад 20 тис. грн., яку буде спрямовано на волонтерську діяльність. І наразі зібрані кошти вже дали можливість студентам завітати до людей похилого віку з Будинку ветеранів і діточок з Центру виховання дітей із подарунками, щоб привітати їх із новорічними святами та побажати їм усього найкращого. Решту коштів планують передати на потреби Збройних сил України.

Участь студентів у коляді стала не лише чудовим втіленням традицій і обрядів, але й важливим кроком до підтримки тих, кому вкрай необхідні допомога та тепло. Все це є яскравим прикладом того, як спільні зусилля й українська спадщина можуть змінювати світ на краще. Впевнені, що введення таких ініціатив у традиційне русло допоможе принести ще більше світла і добра у життя багатьох людей!

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС