+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 22 червня 2023

Малий Єрусалим відкриває таємниці студентам факультету економіки і підприємництва

Один із найцікавіших видів особистісного розвитку – пізнання історії через мандрівки та подорожі. І саме такий шлях знайомства з історією Умані обрали студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва.

20 червня студентська молодь, аби збагатитися знаннями про славне місто Умань і провести час з користю для себе, долучилася до чергової пізнавальної екскурсії. Цього разу об’єктом дослідження став мікрорайон паломництва «Малий Єрусалим.

Від самого початку подорожі нас супроводжувала гід-екскурсовод Ліана РОДНІКОВА. Прогулюючись вуличками хасидського кварталу, ми пізнавали історії хасидського паломницького руху, філософію вчення Рабі НАХМАНА, засновника брацлавського хасидизму. Також дізналися про значення поняття «кошерна їжа», особливості сприйняття світу у хасидизмі та які традиції побуту і життя наслідують його прихильники, їх ставлення до грошей та інших різноманітних цікавих фактів.

Наприкінці всі мали змогу відвідати синагогу, місце поховання рабі НАХМАНА, прочитати молитву та зазирнути у саме серце хасидизму.

Мандрівка до «Малого Єрусалиму» допомогла відкрити для нас цікавий і незнаний світ паломництва, а також відпочити не лише думками, але і душею.

Дякуємо організаторам екскурсії – деканату факультету економіки і підприємництва, раді студентського самоврядування та пані Ліані РОДНІКОВІЙ за незвичайну мандрівку!

 

Катерина ЗАЯРНА, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС