+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 18 лютого 2024

Особливості проведення Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок студентами та НПП факультету економіки і підприємництва УНУС

Факультет економіки і підприємництва УНУС із 28 листопада до 25 грудня 2023 року брав участь у заходах до Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок, яку проводив Національний банк України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору» (FSR) разом із партнерами UNITED24, БФ «Повернись живим», U-Report, Superhumans Center, Tabletochki, БФ «Життєлюб», ГО «Відчуй», «Волонтерство UAnimals», УБС, БФМ «Благомай», БФ «ПОВІР У СЕБЕ», Zagoriy Foundation.

Святкування Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок складалося з 4 блоків:

1. «Школа благодійності для педагогів» – освітнього проєкту для педагогів від Національного банку України та благодійних фондів про те, як допомагати ефективно та з максимальною користю.

Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва УНУС пройшла та завершила курс «Школа благодійності для педагогів» обсягом 15 годин (0,5 кредиту ЄКТС) згідно програми підвищення кваліфікації за напрямом «Реалізація благодійних ініціатив у закладах освіти та підвищення культури благодійності серед молодого покоління», що проходив з 28 листопада до 1 грудня 2023 року.

2. «З добром у серці, з Україною в душі» – заняття про успішних українських підприємців-меценатів в історії, які зробили вагомий внесок у збереження та розбудову української нації.

30 листопада 2023  року (https://ef.udau.edu.ua/ua/novini/z-dobrom-u-serci-z-ukrainoyu-v-dushi.html) Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва УНУС провела заняття на тему «З добром у серці, з Україною в душі». Матеріали для заняття розроблено експертами НБУ та містили презентацію та конспект.

3. Конкурс відеоробіт «Традиції добрих справ» –  освітня ініціатива, під час якої студенти створюють відео, в якому розповідають про традиції благодійності в їх родинах, громадах чи області та благодійників, підприємців-меценатів їх регіону.

Студенти факультету економіки і підприємництва УНУС Влада БАДАНЮК, Яна СІНЧУК, Анатолій СТЬОПІН, Діна МУКОВОЗ та Вадим ПАВЛЕНКО взяли участь у створенні та поданні на конкурс відео «Традиції добрих справ» (https://www.youtube.com/watch?v=7xce3I8xIck).

4. «Марафон добрих справ» – освітня ініціатива, де діти та молодь навчаються благодійництву, роблять добрі справи та діляться в соціальних мережах результатами. Водночас учасникиодь демонструють фінансові навички під час реалізації власних соціальних проєктів, а саме: складають бюджет власного проєкту, демонструють навички підприємців (організовують ярмарки, аукціони, майстер-класи, де надають послуги та продають товари), ефективно використовують кошти та/чи ресурси, необхідні для реалізації соціальних ініціатив.

Протягом 2023 року студенти та науково-педагогічні працівники факультету економіки і підприємництва УНУС брали активну участь у волонтерській діяльності на рівні університету, міста Умань, сіл і міст України, про що коротко було викладено у Звіті «Марафон добрих справ».

Основною метою Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок, було стимулювати молодь до добрих справ і підвищити культуру благодійності. Цей захід став не лише джерелом натхнення, але й кроком у напрямку формування нового покоління благодійників, які розуміють важливість спільної роботи на благо української нації.

 

Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва УНУС