+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 23 червня 2023

Подорож у часі: студенти факультету економіки і підприємництва УНУС відвідали таємничий дім Файнштейна

Цікавість і готовність до пізнання нового та незвіданого – одна з основних рис людини. Яка прагне розвиватися та вдосконалюватися. І саме такими є студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва.

Зважаючи на запити молоді, рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС, за підтримки деканату, зорганізувала екскурсію «Таємничий дім Файнштейна».

Екскурсовод Ксенія, толерантно та з ентузіазмом розповідала про еру неоліту і раннього енеоліту, про козацтво, про будівлю Файнштейна та, звичайно, про книги. Ми мали нагоду потримати в руках давні артефакти епохи скіфів, сарматів і трипільців. А також побачити на власні очі стародавній посуд і дізнатися, як видобували борошно в часи раннього енеоліту.

Цікаві факти про козацтво, як вироблялись кулі козаків і чому в них були хвости, незвичні похідні предмети (виделки, кресало), особливі форми підков для волів і багато іншого, з чим ознайомлювала нас гід Ксенія викликало захоплення та бажання знову зануритися у вивчення історії.

Особисто від себе можу додати: мені дуже подобається організація таких подій, адже завдяки цьому можна дізнатись більше про місто, історію України, а також провести час з дуже цікавими особистостями та завести собі нові знайомстві під час екскурсій.

 

Ярослав ТОВСТЮК, студент 21-кн групи факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва