+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 12 березня 2024

«Скажімо курінню – ні!» - ініціатива студентів факультету економіки і підприємництва

У сучасному суспільстві паління є поширеною звичкою серед різних груп населення, в тому числі серед жінок, підлітків і навіть дітей. Згідно зі статистичними даними, у світі налічується близько 1 млрд. людей, які регулярно вживають тютюн. Все це призводить до великої кількості випадків передчасної смерті та захворювань щороку. Однак, незважаючи на значні зусилля щодо боротьби з цією згубною звичкою, вплив тютюнопаління на людину та навколишнє середовище залишається актуальною темою для обговорення. Саме тому студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва вирішили взяти на себе ініціативу й організували захід-презентацію під назвою «Скажи курінню – ні», метою якого було підвищити обізнаність та усвідомлення шкідливості куріння серед слухачів, сформувати свідоме ставлення до власних вчинків та сприяти здоровому способу життя.

Під час заходу було висвітлено основні аспекти шкідливості тютюнопаління, викрито міфи про електронні цигарки, розказано про вплив куріння на оточення та навколишнє середовище, а також запропоновано способи боротьби з цією залежністю. Було підкреслено, що найефективнішими способами боротьби з курінням є волевиявлення, підтримка від близьких і фахівців, а також ведення здорового способу життя. Заключним елементом був показ відеоролика, який закріпив інформацію, отриману слухачами.

Також на захід було запрошено представника Національної поліції України Ліну ПАЛАМАРЧУК, яка наголосила на важливості дотримання законодавства, що регулює куріння у громадських місцях, та на відповідальності, яка настає за його порушення. Це нагадування про те, що боротьба з курінням є не тільки питанням особистого вибору, а й об’єктом  громадської зацікавленості та здоров'я.

Захід став важливою подією для учасників, які отримали не лише нові знання про шкідливі наслідки куріння, але й стимул до змін у власному житті. Подія підкреслила шкоду тютюнопаління серед широкого загалу населення та зосередила увагу на про необхідності поширення свідомого ставлення до здорового способу життя. А ще подібні ініціативи відображають готовність суспільства боротися з шкідливими звичками та працювати над збереженням здоров'я нації.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС