+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 26 листопада 2017

Студенти факультету економіки і підприємництва вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Український народ протягом багатьох століть зазнавав численних матеріальних і людських втрат. Та вони були історично виправданими в часи відбиття зовнішньої агресії і визвольних війн. Однак Голодомор 1932-1933 років, штучно створений сталінським керівництвом, був однією з найжахливіших трагедій українського народу.

Страшнішого лиха, ніж голод 30-х років, історія України не знає. Події, що відбулися в ті часи на українській землі, не мають аналогів у історії людства. Понад 60 років питання Голодомору замовчувалося, і лише на початку 90-х років ХХ століття вперше була дана політична оцінка національної трагедії, якою став для українського народу голод 30-х років. Різні історики по-різному трактують причини виникнення голодомору. Але очевидно одне – голод в Україні виник не внаслідок стихійного лиха, а був організований штучно.

Архівні документи та свідчення сучасників неспростовно доводять, що у 30-х роках Україна стала жертвою цілеспрямованої політики тоталітарного режиму, що прагнув навіки знищити наше волелюбне і працьовите селянство, яке було могутньою основою всього українського народу.

І щорічно, починаючи з 1998 року, в четверту суботу листопада вся Україна вшановує пам’ять загиблих під час цієї жахливої трагедії, яка забрала життя понад 7 мільйонів українців. 

Студентство факультету економіки і підприємництва не оминуло своє увагою цю трагічну подію у історії нашої країни та віддало шану жертвам геноциду української нації. Запалені свічки пам’яті, хвилина мовчання та теплі слова про тих, хто став жертвою сталінського режиму та цього нелюдського вчинку, який випав на долю простих українців – це все є символом того, що ми пам’ятаємо про мільйони душ, які завчасно покинули цей світ, помираючи такою страшною смертю. І це все на території країни, яка славиться своїми родючими землями та багатими врожаями. Ми пам’ятаємо про вас та віримо, що, навіть будучи на небесах, ви оберігаєте країну та цілий світ від того, щоб більше ніхто і ніколи не відчув на собі весь жах голодної смерті.

 

Ірина Слободяник, голова ради студентського

 самоврядування факультету економіки і підприємництва