+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 19 жовтня 2023

Студрада факультету економіки і підприємництва УНУС про прем’єру документального фільму «Вовк. Страху нема»

5 жовтня рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС відвідала прем’єру документального фільму «Вовк. Страху нема».

Кінострічка створена незалежними режисерами й авторами за підтримки простих українців, і, що саме головне, вона стала справжнім внеском у пам'ять про події, які розгортаються на війні, а також у розуміння людей з усього світу про те, що саме відбувається в Україні і які Герої боронять нас від нечисті, що прийшла на нашу землю. За словами одного з режисерів, історія створення стрічки брала свій початок з бажання військових показати їхнє середовище роботи та внутрішній світ. Однією з основних цілей фільму є єднання нації і зосередження всіх сил, як в тилу, так і на фронті, задля перемоги України. Фільм досконало описує всі тонкощі роботи воїнів Сил спеціальних операцій ЗСУ і ще раз нагадує, яку тяжку, але в той же час необхідну для безпеки всіх українців й України справу вони роблять.

Перша частина фільму розповідає про кожну структуру Сил спеціальних операцій, що виконує свої бойові задачі на фронті, знайомить із бійцями, їхнім рутинним життям, думками та настроями. Друга ж частина фільму висвітлює справжню роботу бійців на прикладі операції по звільненню полонених, яка насправді відбувалася. Насамкінець, слід сказати, що частина фільму присвячена вшануванню пам’яті полеглих воїнів, які віддали своє життя за Україну і, чесно кажучи, це один із найемоціональніших моментів у стрічці.

Декілька слів про враження від фільму: він надзвичайно потужний і захоплюючий, як візуально, так і емоційно. Режисери й автори змогли вдало передати атмосферу та настрої, які супроводжують військових на фронті і те, наскільки їх робота тяжка та водночас необхідна. Було дуже приємно бачити, що прем’єра зібрала велику аудиторію – від молоді до літніх людей. І розуміти, що люди пам’ятають, якою ціною здобувається мир.

Поділився враженнями від перегляду фільму Ярослав ТОВСТЮК: «Документальний фільм «Вовк. Страху немає» розповідає про людей, які, не зважаючи на сім'ю та друзів, пішли захищати рідну країну та близьких не шкодуючи себе. Завдяки цьому фільму я більше дізнався про ССО в 2014 році, як вони діяли та які зміни відбулися після їх реформ. Нам детально розповіли про види та підрозділи ССО та те, як вони діють на воді, в повітрі та на землі. Особисто я дуже вражений фільмом і дивуюся витривалості та стійкості військових. Розповіли нам також про операцію, яку проводили на окупованих територіях головні персонажі фільму. Хочеться розповісти усе про фільм, але краще його глянути самому, адже це ліпше, чим читати відгуки в соціальних мережах та на просторах інтернету. Найкраще, що я бачив за останніх пів року, хотів би подякувати авторам за цей витвір мистецтва, а також усім військовим за їх справу, за те що ми досі можемо називатися вільною країною. І окрема вдячність глядачам, які після перегляду фільму вміло підібрали слова та підтримали головного автора».

Вадим ПАВЛЕНКО,

член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС