+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 30 листопада 2023

Світ повинен бути без насильства

Кожного дня тисячі людей стикаються з різними формами насильства, що залишає болючий слід на їхньому житті. На жаль, насильство є однією з найбільш негативних і прихованих проблем у сучасному світі. Ця соціальна проблема часто приховується, але для тих, хто переживає це, вона є величезною трагедією. Кожна цивілізована країна робить все можливе для її вирішення, в тому числі – залучаючи громадськість до різних ініціатив, спрямованих на ознайомлення з видами насильства та порядком дій у разі, якщо ви або хтось інший став жертвою.

Саме тому, 29 листопада студенти 11-ф групи, разом із радою студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва, взяли активну участь у заході, організованому в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» на базі Служби первинного соціально-психологічного консультування.

Студентам влаштували захоплюючу зустріч із психологинею Владиславою ШВЕЦЬ, щоб обговорити проблему насильства в усіх її виявах. Ця подія стала не лише платформою для дискусії, а й кроком до активного розуміння проблеми та шляхів її подолання. Спочатку, спільно з психологом, студенти розглянули різні аспекти насильства – від фізичного до емоційного та психологічного. Наступним етапом було розподілення карток з запитаннями, на які студенти повинні були знайти вірні відповіді. Це дозволило учасникам обговорити проблеми та знайти оптимальний шлях дій у випадку насильства.

Після зустрічі студенти поділилися своїми враженнями.

Вікторія ОРЛОВА зазначила: «Сьогодні, після зустрічі з психологинею Владиславою ШВЕЦЬ, я отримала масу емоцій. Разом ми обговорили важливі питання різних видів насильства, і, як виявилося особисто для мене, ця проблема переслідує тисячі людей щодня. Тема насильства жахлива, але наші психологи щодня роблять все можливе, аби нормалізувати наш стан, за що ми їм безмежно вдячні».

Максим ЛЕВЧЕНКО відмітив: «Зустріч крута, особливо, коли я знову відчув себе в ролі дворічного сина, та ще й який платить за комунальні послуги. Проте, якщо без жартів, то це серйозна тема для обмірковування та потрібно кожному задуматися щодо насильства у його житті».

Багато з учасників зустрічі підкреслили гарну атмосферу та важливість таких подій, як можливість відкритої розмови і спільних дій у розв'язанні проблеми. Для багатьох ця зустріч стала не тільки засобом отримання інформації, але й стимулом до роздумів.

Насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найчутливиішх і найгостріших проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки від кваліфікованих фахівців. Такі зустрічі стають вкрай необхідними, оскільки вони дають можливість обговорити, знайти шляхи вирішення складних питань і стають ключовим інструментом у формуванні допомоги та підтримки тих, хто безпосередньо зіштовхнувся з наслідками насильства.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС