+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 04 квітня 2018

Театр «Реверанс»: любов з першої вистави

«Театр карає тисячі пороків, що залишаються судом без покарання, і рекомендує тисячі чеснот, про які умовчує закон. Театр витягає обман і неправду з їхніх кривих лабіринтів і показує денному світлу їхню жахливу зовнішність. Театр розгортає перед нами панораму людських страждань. Театр штучно вводить у сферу чужих нещасть і за миттєве страждання нагороджує нас солодкими слізьми й розкішним приростом мужності й досвіду…»

Йоганн-Фрідріх Шиллер

 

Днями в Уманському міському будинку культури ім. Юрія Смолича міста Умані відбулася прем’єра ліричної комедії «На перші гулі» за мотивами творів Степана Васильченка, Івана Нечуя-Левицького та Василя Коваля.

Прем’єру було приурочено до Міжнародного дня театру. Це мистецтво було дуже популярним в нашому місті раніше, тож на початку дійства гості змогли послухати коротку інформацію про розвиток театру та театрального мистецтва в м. Умані.

Представлена глядачам вистава була надзвичайно атмосферною! Складалося враження, ніби й справді перебуваєш в українському селі, де «чудове повітря, прохолодно-задушливе, і повне ласкавості, і рухає океан пахощів». Історія, яку побачили уманчани – про щире кохання, запальні молоді душі, про давні українські звичаї, що переплітає в собі мораль та тонкий сатиричний гумор.

Хочеться висловити щиру подяку деканату факультету економіки і підприємництва Уманського НУС, зокрема заступнику декана з виховної роботи Світлані Власюк та голові Ради студентського самоврядування факультету Ірині Слободяник за подаровану нагоду долучитися до високого театрального мистецтва, а колективу Народного аматорського театру «Реверанс» – за поринути у подарований ними чудовий перформанс, сповитий українським духом і насичений справжньою українською душею.

 

Анастасія Резнік, член ради студентського самоврядування

факультету економіки та підприємництва