+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 23 жовтня 2023

Торгівля людьми – стоп

Торгівля людьми – одна з найжахливіших s найприхованiших проблем сучасності, що продовжує існувати в усьому світі і від якої щороку страждають тисячі людей. Ця соціальна проблема зберігається в тіні, але для багатьох вона стала великим нещастям. У більшості країнах роблять все можливе для її вирішення, зокрема залучаючи громадськість до участі у різних заходах, спрямованих на ознайомлення та захист від цього явища. Із цією метою 19 жовтня рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС взяла участь в інформаційно-просвітницькому квесті з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми на базі Служби первинного соціально-психологічного консультування.

Квест проводився під гаслом «Торгівля людьми – стоп» і мав за основну мету підвищити обізнаність студентів про проблему та надати їм алгоритм дій у разі небезпеки. Перша частина квесту відбулася у форматі дискусії й інтерактивної бесіди з психологами, які спеціалізуються на проблемі торгівлі людьми. Психологи надали студентам корисну інформацію про те, як розпізнавати людей, які можуть бути потенційними жертвами торгівлі, і як надавати їм допомогу. Студенти отримали важливі поради щодо того, як реагувати, якщо вони виявлять підозру на випадок торгівлі людьми та як не потрапити самому у цю пастку.

Друга частина квесту ґрунтувалася на програмі «Реальні історії». Під час її проходження студенти розгадували загадки, шукаючи приховані записки у різних куточках локації, і знайомилися з реальною історією молодої дівчини, яка потрапила у сексуальне рабство. Дуже важко було читати цю історію, бачити, як на початку розповіді була життєрадісна й амбітна людина, а в кінці – пригнічена та зневірена, яка більше не знала, кому вона така потрібна, і до того ж, яка мала проблеми як із фізичним, так і з психологічним здоров’ям. Накінець, зібравши всі частинки історії, студенти переглянули відеоролик, який закріпив всі здобуті протягом квесту знання.

З початку війни ризик потрапити до торговців людьми значно підвищився, саме тому такі заходи є необхідними для створення свідомого суспільства, здатного розпізнати небезпеку та не потрапити у подібні ситуації.

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС