+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 20 грудня 2023

Традиційні українські вечорниці прикрашають сьогодення

Традиції та культура відіграють надзвичайно важливу роль у житті кожного народу. Вони є не лише гарантією підтримки та розвитку суспільства, а й невід’ємною частиною його ідентичності. Поширюючи українські традиції, студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва продовжили проведення Українських вечорниць, які перед цим розважали діток Центру виховання дітей. Цього разу подія набула більшого масштабу та значення, оскільки її було проведено у рамках благодійного заходу на території університету з метою зібрати кошти на підтримку Збройних сил України. Крім того, студенти організували вечорниці у Будинку ветеранів, де перебувають не лише ветерани та люди похилого віку, а й ті, хто опинився у складних життєвих обставинах внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Велика кількість людей зі всієї університетської спільноти завітала на вечорниці, аби віддати шану українським традиціям та підтримати благодійну ініціативу. Всі відмінно провели час, насолоджуючись підготовленою виставою та беручи участь у різноманітних конкурсах, таких як спільні танці та кусання калити. Захопливі сценки та яскраві пісні, сповнені українського колориту, підняли настрій присутнім. Проте цей захід був не лише часом радощів і веселощів – він став символом єднання та підтримки. Студенти зуміли зібрати значну суму, призначену для допомоги військовим.

Щодо виступу у Будинку ветеранів, то він був не менш цікавим і захоплюючим. Студенти створили особливу атмосферу, наповнену музикою, піснями та танцями, що вразила серця мешканців установи. Виступ став дотиком до минулого, подарувавши їм не лише розвагу, а й можливість відчути тепло та підтримку молодого покоління, а в деяких моментах навіть згадати свою молодість. Після закінчення виступу глядачі довго не хотіли прощатися та відпускати студентів, прохаючи заспівати ще пісень разом з ними.

Обидва виступи стали неймовірною демонстрацією культурних традицій і обрядів українського народу. Ці заходи не лише засвідчили поєднанням спадщини та сучасності, але й стали відображенням глибокої поваги молоді до минулого України. Вони нагадують, як важливо зберігати та продовжувати національні культурні надбання, вплітаючи їх у сучасний світ. І що необхідно пам’ятати та підтримувати тих, кому це в край необхідно, особливо в наш час.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС