+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 10 травня 2023

Україна - європейська держава

Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучиться до заходів з нагоди Дня Європи — свята, що традиційно  відзначається в Європейському Союзі на знак миру та єдності на континенті - 9 травня.  "Будемо вшановувати нашу історичну спільність і єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — зазначив Президент України Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання Указу про щорічне відзначення свята в Україні.
Вперше українці відзначили День Європи 20 років тому. Відповідний Указ підписав тодішній Президент Леонід Кучма. Відтоді Днем Європи щорічно вважалась третя субота травня. Проте відсьогодні Україна відзначає День Європи разом із країнами-членами союзу. "Це буде День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення. Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах. Це буде День Європи — нашої союзниці. Це буде День Європи — нашої, частиною якої Україна завжди була, є і буде", — наголосив Президент Володимир Зеленський.
З нагоди відзначення Дня Європи в Уманському національному університеті садівництва відбулися просвітницькі заходи, до яких долучився і факультет економіки і підприємництва. Адже колектив ФЕП підтримує
 європейські цінності та вбачає майбутнє рідної держави лише у колі дружніх, прогресивних європейських країн.
 Ольга ЛЕВЧЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва