+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 17 вересня 2019

Відбувся традиційний ІХ День здоров’я

«Здоров’я – це безцінний дар природи, воно дається, на жаль, не навіки, його треба берегти…», – так стверджував вчений І.П. Павлов. Тож здоров’я залежить від самої людини, від її способу життя.

Кожного року дедалі більше свідомої, прогресивної молоді спрямовує зусилля на збереження, зміцнення здоров’я. Адже саме здоров’я є найбільшою цінністю у житті. Молодь сьогодні слідкує за модними тенденціями. Сучасна мода одна – це здоров’я. Бути здоровим – модно, стильно, красиво, класно, але, на жаль, не кожен це розуміє.

Виховання молоді в актуальному тренді здорового способу життя – одна з основ діяльності факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва. Тож цього року традиційний осінній День здоров’я проводився вже вдев’яте! Знаковим є і те, що відбувався захід напередодні Дня фізичної культури і спорту.

Мета святкування – підкреслити важливість здоров’я кожної людини та людства у цілому. Адже у наш час здоров’я – це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Згідно з даними вчених, здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно зумовлене способом життя людини, близько 40% – соціальними та природними умовами життя, 10% становить спадковість. Здоров’я людини – це найбільш цінний скарб, який є у неї. Ніщо не може порівнятись із ним: ні багатство, ні досягнення у кар’єрі, ні слава. Людина зобов’язана берегти своє здоров’я, адже саме здорова людина формує сильну націю. Свято відмічають для того, щоб суспільство задумалось, наскільки це питання важливе, а також про те, що потрібно піклуватись не тільки про своє здоров’я, але й навколишніх.

Кожного року, у другий четвер вересня, факультет економіки і підприємництва на честь Дня здоров’я влаштовує вихід у Білогрудівський ліс. Саме там проходять різноманітні спортивні змагання між студентами-першокурсниками, які під час свята краще знайомляться один з одним і зі старшими товаришами. Таким чином факультет намагається привити студентам любов до спорту, до їхнього фізичного та морального здоров’я.

У заході взяли участь студенти першого курсу факультету економіки і підприємництва та рада студентського самоврядування. Найкращі та найпозитивніші враження залишилися саме у студентів першого курсу, адже завдяки цікавій програмі, вони змогли краще дізнатись один про одного, розвинути образне мислення, продемонструвати свої артистичні та спортивні здібності у різних змаганнях.

Програма включала в себе загальне шикування, конкурс пісні та строю, турнір з футболу та волейболу, естафети, конкурси стінгазет і римованого слова у віршах та піснях. На завершення свята відбулося нагородження усіх команд та найактивніших учасників грамотами за їхні старання. А перед нагородженням кожна з шести команд показала творчі номери, які дали змогу краще оцінити підготовку та старання усіх студентів.  Окрім того, члени ради студентського самоврядування також підготувались і здивували усіх присутніх флешмобом, що підтвердив дружність і згуртованість нашої команди.

Звичайно ж, без уваги не залишились куратори груп першого курсу, завідувачі кафедр і представники деканату факультету економіки та підприємництва, які також отримали грамоти від студентської ради за сприяння та допомогу в організації та проведенні традиційного Дня здоров'я.

Після закінчення урочистої частини усі студенти мали можливість зайнятись приготуванням їжі та насолодитись відпочинком на свіжому повітрі та в чудовій компанії нових знайомих. Рада студентського самоврядування також організувала невеличку дискотеку поруч зі сценою в Білогрудівському лісі, яка була досить доречною та допомогла студентам краще розважитись.

Цьогорічний День здоров'я залишив для кожного безліч позитивних емоцій, подарував бадьорий настрій і зарядив наснагою, силою та бажанням для подальшого навчання усіх студентів факультету економіки і підприємництва. «Правильно організований процес виховання – основа та рушійна сила всього навчального процесу», – вважають на нашому факультеті. І це дійсно так, адже формування та зміцнення фізичної культури особистості відбувається завдяки стимулюванню розвитку найбільш значущих для нас біологічних і соціальних потреб в русі, розвитку, пізнанні, самоствердженні, самовихованні. Тому давайте побажаємо всім міцного здоров’я!

 

Каріна Грицай, студентка 21-ф групи
Сергій Артеменко, студент 21 к-ф групи