+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 09 грудня 2019

Відкритий діалог – гарні результати

Випав сніг, вдарили морози, а на факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва як завжди тепло й затишно. Саме тому на початку грудня радою студентського самоврядування ФЕП було організовано неформальну зустріч із деканом факультету Юлією Нестерчук і заступником декана з виховної роботи Світланою Власюк. На початку зустрічі Юлія Олександрівна ще раз привітала нашу Наталію Сьомко з зайнятим другим місцем у конкурсі «Студентський лідер 2019» і подарувала їй медаль та книгу з нагоди 175-річчя Уманського національного університету садівництва.

Сніжно-білі пейзажі за вікном, гарячий чай з цукерками, цікаві співрозмовники – ідеальні умови для відвертих розмов про буденне та позанавчальне життя студентів факультету. Успіхи у навчанні кожного студента залежать не лише від його бажання та навиків, а й від організації навчального процесу та цікаво проведеного дозвілля. А тому Юлія Олександрівна нагадала, що саме рада студентського самоврядування покращує вищенаведені умови успішного навчання і, не дивлячись на досить високий рівень організованості студради, потрібно удосконалюватися в даних напрямках.

Також важливим було обговорення такої проблеми, як вступ на магістратуру, а точніше – підготовка та здача ЄВІ з іноземної мови. Студенти факультету, що входять до складу студради, на питання Юлії Олександрівни «Яким чином цікаво вивчати іноземну мову з реальним позитивним результатом від цього?» сміливо відповідали прикладами власного досвіду: слухати та співати іншомовні пісні в оригіналі, дивитися фільми на іноземній мові, знаходити зацікавлених у вивченні іноземної мови людей, що можуть допомогти частіше спілкуватися нею та багато інших. Проте найкращий варіант – поїхати з невеликим досвідом спілкування іноземною мовою за кордон на практику. Також було висунуто пропозицію щодо проведення лекцій на іноземній мові. Окрім зазначених, було обговорено багато інших питань, що стосувалися гуртожитків, проведення дискотек, наукових і профорієнтаційних заходів, зустрічей з представниками інших закладів вищої освіти, акредитації та інші.

Оскільки більшість з членів студентського самоврядування першокурсники, таке ознайомлення та розмови були дуже корисними. А тому впевнена, що найближчим часом студактив факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва знову здивує всіх своїми вміннями, креативністю, наполегливістю й енергійністю, адже попереду багато цікавого, на що в студради вже є плани.

І вже нині з упевненістю можу сказати, що економіка нашої країни буде зростати швидкими темпами, адже в Уманському НУС на факультеті економіки і підприємництва навчаються лише найрозумніші та найактивніші студенти. Економіка  – вперед! Ми – найкращий факультет!

 

Анастасія Якушева, студентка 11 к-ф групи