+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 02 жовтня 2020

Ніщо не вічне, проте вічна пам’ять

79 років тому – 29 вересня 1941-го року – в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли населення Києва. Ця трагедія стала всесвітнім символом Голокосту.

Київ став першим у Європі містом, де знищили понад 100 тисяч людських доль – євреї, українці, роми, поляки, українська інтелігенція та підпільники, радянський актив і військовополонені, душевнохворі київських лікарень і ті, кого вважали ворогом або зайвим.

Гітлер прийшов до влади в 1934 році, потім він у 1938 році анексував Австрію та Судетську область – увесь цей час світ просто спостерігав за подіями, а журнал Time навіть назвав його «людиною року».

Ми – як майбутнє своєї держави, знайомі з цією трагедією зі сторінок шкільних підручників, та можемо лише уявляти, скільки сліз і крові пролито, наскільки сильні були поштовхи землі від нестерпних криків приречених на смерть.

Бабин Яр є символом Голокосту та спільної могили жертв нацистського терору, це нагадування про жахливий злочин, загальноукраїнське місце пам’яті, де знищено близько 100 тисяч жертв, трагедія, що виходить за межі людського сприйняття…. Треба пам’ятати про це повсякчас, аби не зробити жахливих помилок у майбутньому.

Рада студентського самоврядування факультету економіки та підприємництва