+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 23 квітня 2021

Агрополітичні дебати – 2021: студспільнота ФЕП обрала переможців

За ініціативи проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» з 2016 року в аграрних закладах освіти проводять конкурс «Агрополітичні дебати» – формалізоване обговорення студентською молоддю певних тем зі сфери аграрної політики.

Метою конкурсу є сприяння розширенню світогляду майбутніх фахівців аграрного сектору, а також отримання навичок відстоювати власну точку зору щодо важливих для України аграрно-політичних питань, застосовуючи практичні навички проведення дебатів.

19-20 квітня 2021 року на факультеті економіки і підприємництва Уманського НУС, відповідно до рекомендацій, у дистанційній формі, було проведено Агродебати.

Темами для проведення дебатів були:

  • Придбання землі у власність або оренда – виклики і перспективи для аграрних підприємств і власників земельних ділянок в контексті відкриття ринку землі;
  • Сільський розвиток: акцент на аграрному виробництві чи інших сферах економіки, наприклад туризму – про що майбутнє;
  • Державне управління в аграрному секторі – субсидування та інші форми підтримки або дерегуляція і фокус на моніторинг та дотримання стандартів;
  • Оптимальна структура аграрних підприємств в Україні – великі індустріальні аграрні підприємства або дрібні фермерські господарства;
  • Традиційне аграрне виробництво або органічне – виклики і можливості (зокрема в контексті «Зеленої угоди ЄС»;
  • Виробництво аграрної сировини або переробка – виклики і можливості (в контексті експорту та забезпечення внутрішнього споживання);

У межах запропонованих тем було проведено жеребкування серед команд-учасників на основі платформи formula.co.ua, за допомогою генератора випадкових чисел. У команд-учасників було лише 24 години для підготовки дискусійного питання, яке потім оцінювалось членами журі.

Шановне журі у складі: к.е.н., доцента, заступника декана факультету економіки і підприємництва з навчально-методичної роботи Юрія Цимбалюка; помічника ректора, к.е.н., викладача кафедри економіки Алли Осіпової та представника від студентства, голови ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Наталії Сьомко справедливо розглядали й оцінювали виступи кожного учасника зібрання.

За результатами обговорення дискусійних питань учасниками-переможцями стали:

І місце – Волков Нікіта (11 м-о група);

ІІ місце – Кісілєнко Олексій, (21-ф група);

ІІІ місце – Вовчанська Анастасія, (11 к-ф група).

Кращими командами за спеціальностями визнано:

І місце – фінансів, банківської справи та страхування;

ІІ місце – обліку і оподаткування;

ІІІ місце – підприємництва, торгівлі та біржової діяльності;

ІV місце – економіки й інформаційних технологій (номінація потенціал+креатив).

Вітаємо всіх учасників Агрополітичних дебатів факультету економіки і підприємництва 2021 р. та зичимо подальших науково-навчальних звершень!!!!!

Юлія Улянич, заступник декана факультету економіки і підприємництва з наукової роботи