+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 11 травня 2022

Ангелики-обережники від факультету економіки і підприємництва

Українська культура надзвичайно багата та різноманітна. Особливо насиченою є царина символів і оберегів. Кожен візерунок є унікальним, кожна рисочка чи стіжок мають своє значення. А ще вони всі наділені магічними обережними властивостями.

Обереги українські, як душа народу – широка, різнобарвна, загадкова, незбагненна, рідна, чуйна та сильна. Й одними з найпотужніших серед них є ляльки-мотанки.

Традиційним українським оберегам, а саме особливостям виготовлення ляльки-мотанки, був присвячений майстер-клас для представників колективу факультету економіки і підприємництва, який зорганізували працівники бібліотеки Уманського НУС.

Спочатку для учасників заходу було продемонстровано цікаву й інформативну презентацію про обережну символіку та її значення. А далі почалася справжня магія! Адже інакше й не пояснити, як клаптики звичайної кольорової тканини перетворювалися на симпатичних ангеликів, кожен з яких у процесі виготовлення отримував своє ім’я. Навіть незрозуміло, як так доладно та швидко учасники опанували техніку виготовлення цих маленьких оберегів. Але є одна відповідь, яка, напевно, й буде правильною: коли людина всім серцем і душею бажає добра, будь-яка справа опановується легко.

Ангелики від факультету  економіки і підприємництва, разом з листом побажань і червоними нитками-оберегами полетять до наших захисників. І ми щиро впевнені, що вони будуть дбайливо оберігати своїх власників, наближаючи таку очікувану Перемогу!

 Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування