+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 04 березня 2020

Дізнаємось про старовинні місця поряд

3 лютого 2020 року рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва нарешті знову зустрілась з Ольгою Діденко та отримала незабутні емоції.

Умань – місто з багатою історією, загадковими місцями та своїм неповторним колоритом. Архітектура Умані пережила епохи та була свідком багатьох історичних подій. В Умані до цього часу збереглося багато стародавніх будівель, вулиць, кварталів і торговельних рядів, які об’єднані в заповідник «Стара Умань». Як кожна людина має свою біографію, так і споруди нашого міста мають свою історію створення.

Із цієї екскурсії кожен з нас дізнався щось незабутнє, вражаюче  та цікаве. Ви знаєте де знаходяться найстаріші двері? Чи, можливо, як навчалися та жили студенти того часу? Комусь сподобався пам’ятник Гонті і Залізняку та Свято-Миколаївська церква. Інших здивувало те, що у готелі «Лондон» на балконі перед військами, що були вишикувані на площі перед будинком, виступав Адольф Гітлер.

Любимо ми своє місто – з його легендами та скарбницями старовини, затишком і характером давніх і новітніх будинків. І можемо розповісти про нього ще більше вражаючих фактів.

 

Мар’яна Дубенко, студентка 11-ф групи 
факультету економіки і підприємництва