Факультет економіки і підприємництва – учасник форуму «Хлібна індустрія – 2025»
12 та 13 червня 2025 року Уманський національний університет у своїх стінах приймав учасників ІІІ національного форуму «Хлібна індустрія – 2025», організованого провідними компаніями України: – Всеукраїнська асоціація пекарів та Спілка «Борошномели України» у партнерстві з Agro Marketing Agency. Своїм досвідом роботи та напрямами розвитку зерновиробництва й продуктів його переробки ділилися представники влади та топові експерти: менеджери, керівники та власники холдингів і хлібозаводів, виробників борошна й борошняних виробів, круп та інших зернопереробних підприємств, підприємств-виробників спеціалізованого обладнання, представники ритейлу, постачальники та учасники агропромислового сектору. До форуму також долучилися представники Мінекономіки, Мінагрополітики, Черкаської ОВА та Українська рада бізнесу.
Учасниками форуму від факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету стали доценти Світлана ВЛАСЮК і Галина АНІЩЕНКО.
Перший день був насичений різноманітними панельними дискусіями, які охопили широке коло питань функціонування хлібної галузі. Особливий інтерес з економічної точки зору становили теми, присвячені аналізу ринку зерна, борошна, хліба та борошняних виробів, технологіям та маркетингу в хлібній індустрії, державній підтримці вітчизняних виробників. Цінним є досвід провідних компаній України та міжнародні тренди розвитку хлібопекарської галузі.
Другий день організований у форматі інсайт-сесії «Як оптимізувати процеси та задовольнити вимогливого споживача» від Lesaffre. Фахівці технологічного відділу «Лесаффр Україна» поділились інноваціями, які оптимізують виробничі процеси випічки хліба, сприяють формуванню сучасного продукту, збільшують строк його придатності, що безумовно має економічний ефект для пекарів, а також презентували розробку: яким має бути хліб, щоб забезпечити споживачеві здорове харчування. Після завершення сесії для усіх присутніх одразу була проведена дегустація високобілкового зернового хліба «КЕТО». Кульмінацією конференції став майстер-клас з випічки найсмачніших та найароматніших мафінів від компанії Uni Blend. Презентовані розробки цієї компанії можуть задовольнити найвибагливішого клієнта.
Висловлюємо вдячність організаторам та партнерам заходу за запрошення й можливість долучитись до роботи форуму. Низький уклін усім, хто працює в галузі, щоб для кожної української родини щодня випекти смачний, запашний ХЛІБ!
Галина АНІЩЕНКО, заступник декана з практичної підготовки факультету економіки і підприємництва УНУ
Світлана ВЛАСЮК, заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва УНУ