+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 12 березня 2021

Геній поета, прозаїка, художника та громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка

9 березня на факультеті економіки і підприємництва відбулося зібрання студентів, які влаштували день поезії пам’яті Великого сина українського народу, Кобзаря, Пророка – Тараса Григоровича Шевченка.

Нині минає 207 рік з дня народження видатного генія, художника, письменника. Він залишив свій слід не тільки в історії України, а й у цілому світі. Наразі мало хто може зрівнятися з цією Великою людиною, адже він вкладав у свої твори не лише душу та серце, а й всепоглинаючу любов до рідної землі та одвічне прагнення народу до волі та державності.

Під час дійства усі присутні на заході мали змогу прослухати вірші у виконанні надзвичайно талановитих студентів. Відчути увесь біль, любов до свободи, пристрасть, патріотизм та інші емоції, які вклав автор у вірші. А ще – дізнатися раніше невідомі факти та цікавинки з біографії Тараса Шевченка, які розкрили його нам, сучасникам, не лише як великого митця, а й непересічну особистість.

У його поезіях стільки вічної краси та правди, він надавав своїм словам не просто чарівної сили, а життєдайну невмирущість, яку ми досі можемо відчути, просто прочитавши декілька його шедеврів. А ще Тарас Шевченко – це приклад вселюдської любові до українського народу та непримиренного патріотизму.

Завдяки таким зібранням ми ніколи не забуваємо нашого Кобзаря. І не даємо забути про нього іншим. А ще – завжди пам’ятаємо напутні слова Тараса Григоровича Шевченка.

З великою повагою до таланту Генія
студентка 11-ф групи Олександра Черемісіна