+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 02 грудня 2022

Лицарі-козаки – це про студентів факультету економіки і підприємництва!

1 грудня в Уманському національному університеті садівництва відбулися яскраві змагання між факультетами університету, присвячені нашим захисникам і Дню Збройних сил України – «Козацькі випробування».

Дружній колектив факультету економіки і підприємництва активно долучився до змагань. До складу нашої команда, куреня «Молода січ», увійшли п’ять козаків: Павло САВЕЛЮК, Антон КАТЕРИНИЧ, Богдан ГОЛОВКО, Тимур ГОРЕЦЬКИЙ, Олександр ЛЕНЧУК і чарівна дівчина Влада БАДАНЮК. І, забігаючи наперед, вони на найвищому рівні продемонстрували усю міць сучасного козацтва!

2022 рік – складний час у житті кожного українця. Війна, що прийшла на нашу землю, змінила чимало, проте є речі, які залишаються незмінними. Як сотні років тому козаки захищали нашу волю, так само військові ЗСУ стали нині на захист рідної землі. Саме тому, сенс цьогорічних козацьких розваг – показати, що кожен з нас є козаком.

В уяві усіх присутніх мужність наших захисників тісно переплітається з відвагою та незламністю українського козацтва. Сучасні воїни, ніби справжні характерники, не тільки розбивають ворога, а й підтримують національний дух українців.

Тож головною метою заходу стало розширення кругозору загалу козацькими звичаями, побутом і традиціями. А ще – спонукати молодь до наслідування найкращих риси козацького характеру: доблесті і честі, спритності та згуртованості. Адже незламний дух – основа української державності.

Змагання містили різноманітні захоплюючі конкурси, що якнайкраще розвивають силу духу та традиції української нації. Зокрема, студентський колектив нашого факультету чудово долав усі перешкоди і здобув перемогу у номінації «Козаки – лицарі». Щиро вітаємо учасників змагань з перемогою!

Сьогодні воїни - захисники є уособленням козацької сили. Як і сотні років тому, ворог, що прийшов на нашу землю з мечем – повертається на щитові. Найбільше, що ми маємо – це воля, і тільки вільна та нескорена нація буде процвітати і розвивати державу.

Слава Україні! Героям слава!

 

Ольга ЛЕВЧЕНКО, член ради студентського самоврядування

факультету економіки і підприємництва УНУС

Світлана ВЛАСЮК, заступник декана з виховної роботи

факультету економіки і підприємництва УНУС