+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 11 березня 2020

Ми пам'ятаємо тебе, Кобзарю!

10 березня на факультеті економіки і підприємництва відбулися Шевченківські читання віршів Великого Поета.

Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель, відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

Історія святкування «шевченківських днів» поки що не написана і окремою книгою не видана, хоч була б цікавою для нової України та українців у світі.

Що притаманне «шевченківським дням» сьогодні – в часи творення демократичного суспільства, в умовах вільної, незалежної України? Чи вшанування пам’яті найбільшого поета країни та вияв любові до нього зазнали якісних змін? Як переосмислюється суспільством потреба в Тарасі Шевченку – національному Пророкові, Кобзареві, поетові, художникові, людині?

На ці, та інші питання відповіли ведучі дійства, які розповіли відомі українському народові факти життя Великого поета.

Під час заходу члени ради студентського самоврядування мали змогу послухати прекрасні твори Тараса Григоровича Шевченка у виконанні найталановитіших студентів факультету економіки і підприємництва.

Таким чином, ми показали, що сучасна молодь не забуває тих, хто будував писемну творчість України. Ми пам'ятаємо тебе, Кобзарю!

Рабинюк Анна, заступник голови ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва.