+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 18 грудня 2023

На подарунки і підтримку заслуговує кожен

День Святого Миколая завжди сповнений магією та добротою, але для науково-педагогічних працівників і студентів факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва він має особливе значення. Традиційно, протягом останніх 9 років, вони роблять його неймовірним для тих, кому дуже потрібна підтримка та любов.

Одягнувшись у тематичний одяг і прихопивши подарунки, Святий Миколай та його помічниці з серцями, наповненими добротою, рушили до домівок малечі (20 домівок – 34 дитини). Усмішки та радість, які загоїли тривогу та печаль на обличчях діточок, були найдорожчими нагородами для гостей-вітальників. Привітання, подарунки та спільний час не тільки допомогли дітям відчути свято, а й стали чарівним моментом для Миколая і його помічниць, які ділилися своїми теплом і турботою. Тож хвилини за веселими іграми, співами, віршами та цікавими розвагами перетворювалися на довгі години щасливих моментів.

Кожна дитина поділилася своєю особливою історією життя. Однією з таких стала історія дівчинки Аріни, чий дідусь є справжнім героєм, військовим на фронті, який до війни був викладачем. Він вже довгий час боронить нас і нашу країну від ворогів, ставши прикладом для багатьох. Для цієї маленької дівчинки зустріч зі Святим Миколаєм стала особливо важливою. Вона з теплотою в душі розповіла віршик про свого дідуся і щиро вірить, що він повернеться додому живий. Таких дітей було чимало, їхня віра вразила учасників вітань, наповнивши їх почуттям гордості за юних українців.

Святий Миколай та його помічниці завітали і до вихованців дитячого центру з подарунками, які надав організації «4.5.0 Україна» військовий, який боронить нашу країну у зоні бойових дій. У центрі перебувають діти, чиє життя сповнене складних випробувань, адже їхні батьки воюють, або загинули на війні, або зникли безвісти, або відсутні з інших причин. Тому саме в цей час їм вкрай необхідні турбота й увага.

Не оминули своєю увагою помічники і Святий Миколай ГО «Разом», з якою факультет співпрацює з 2015 року. Привітання та найкращі побажання пролунали колективу від учасників! У свою чергу, як зазвичай, ГО «Разом» прийняли їх люб’язно та привітно, подарувавши частинку тепла своїх великих волонтерських сердець.

Окремо попіклувалися Миколай і помічниці про наших любих захисників. Заздалегідь студенти та діти записали відеопривітання для Збройних сил України, виражаючи свою вдячність і повагу тим, хто віддає своє життя заради миру та безпеки країни, заради можливості кожного з нас бачити світанок і жити кожен день життя. Це відео стало символом єдності та підтримки, адже вмістило щирі слова вдячності від сердець молодих людей.

Цей день стане приємним і нетлінним спогадом як для дітей, так і для всіх, кого огорнули добрі наміри Миколая і його помічниць. Адже він нагадав про важливість об’єднання, підтримки та співчуття, особливо – у період війни. Кожна посмішка, кожне слово вдячності, кожен момент спільних веселощів стали краплею надії. Адже діти – наше майбутнє, наша сила, яка витримує випробування та продовжує рости у такий важкий час.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС