+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 12 лютого 2020

Пізнаємо рідне місто з ентузіазмом і цікавістю

Рада студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва нині відвідала надзвичайно цікаву екскурсію по нашому прекрасному місту Умань.

Фахівець з туризму Ольга Діденко провела нас звичними та водночас невідомими стежками Умані. Крок за кроком, квартал за кварталом, будинок за будинком, собор за собором ми пізнавали та розгадували таємниці нашого міста. Цікавість студентів і професійність Ольги Володимирівни зробили свою справу. Кожен із присутніх закарбував у пам’яті всі розповіді екскурсовода та вирішив поділитись своєю улюбленою історією.

З нового ракурсу відкрилася для всіх історія про землемаєтників Потоцьких, їх пріоритети у господарюванні. А ще беззаперечною особливістю нашого міста є підземні шляхи, які і нині свято бережуть свої таємниці, прикриваючись  погребами 17 століття для зберігання кримського вина.

Комусь сподобалася розповідь про чоловічу та жіночу гімназії і суворі правила, які панували у їх стінах. Багатьох здивувала цінова політика минулих століть. Декому запам’яталась легенда про слона та мишу, що супроводжує виникнення катальп, які наразі прикрашають вулиці міста та дендрологічний  парк «Софіївка».

Безумовно, нас надзвичайно вразила пізнавальна прогулянка містом. Для кожного жителя Умані та й взагалі України варто знати історію та походження кожного міста та містечка, рідного нам за походженням чи проживанням, адже нація починається з нас.

Відтепер рада студентського самоврядування може провести екскурсію для усіх охочих!

 

Рада студентського самоврядування
 факультету економіки і підприємництва