+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 24 травня 2024

П’ятий день тижня “Spring Challenge” - Похід до «Малого Єрусалиму»

Відвідування цікавих місць, пізнання історії та спілкування з людьми – усе це є невід’ємними складовими саморозвитку, яким на факультеті економіки й підприємництва приділяється неабияка увага. В рамках тижня «Spring Challenge» студенти факультету, маючи бажання познайомитися з історією Умані, відвідали «Малий Єрусалим».

Впродовж всієї мандрівки гід-екскурсовод Ліана РОДНІКОВА відкривала для нас цікавий і незнайомий світ паломництва, розповідаючи про світобачення хасидів, особливості їхнього життя та звичаїв. Ми не лише просто прогулювалися вуличками хасидського кварталу, але й відвідали один із місцевих готелів.

Однак на цьому наша мандрівка не закінчилася, адже ключовим місцем цього мікрорайону є синагога - місце поховання рабі НАХМАНА. Там, користуючись можливістю, ми прочитали молитву та поринули у всесвіт хасидизму. Не могли не побувати у магазині-кафетерій «SHTETL», де нас гостинно зустріли власники закладу - пані Адель та пан Борох. Атмосферу затишку доповнювала музика, яку пан Борох грає відвідувачам особисто… Мандрівка до «Малого Єрусалиму» - це чудова можливість поєднати духовний відпочинок із фізичним!

Дякуємо організаторам екскурсії – деканату факультету економіки і підприємництва, раді студентського самоврядування та пані Ліані РОДНІКОВІЙ за неймовірну подорож!

 

Катерина ЗАЯРНА, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС