+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 28 березня 2024

«Разом до перемоги» - роль ГО «4.5.0. Україна» у національному єднанні та підтримці

Волонтерство завжди було надзвичайно важливим аспектом національного єднання як під час АТО/ООС, починаючи з 2014 року, так і під час повномасштабного вторгнення з 2022 року. У такі складні часи волонтерські та громадські організації відіграють надважливу роль у підтримці військових, жителів прифронтових міст, біженців і всієї країни в цілому. Однією з таких організацій є ГО «4.5.0. Україна» в місті Умань, що веде активну роботу в посиленому режимі для забезпечення української армії загалом, а також військових частин, установ, госпіталів, організацій і військовослужбовців ЗСУ та мирного населення, яке постраждало  внаслідок війни.

На факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва 27 березня відбулася зустріч з членом Громадської організації «4.5.0. Україна», Зіною Михайлівною, або як її ще звикли називати на передовій – «бабушка Зіна». Зустріч відвідали як студенти, так і науково-педагогічні працівники. Поважна гостя поділилася зі всіма важливими деталями про те, як волонтери збирають і доставляють посилки на передову, як це буває небезпечно та тяжко, але наскільки це важливо для підтримки наших захисників і громадян. Загалом Зіна Михайлівна була на фронті 113 разів, а кількість бригад, із якими вони співпрацюють, налічує понад 10. І хоча під час доставки посилок на передову волонтери декілька разів опинялися під обстрілом та у складних ситуаціях, вони не забували, наскільки важлива їхня місія, і завжди виконували свою роботу, доставляючи необхідне військовим. Цитуючи слова Зіни Михайлівни: «За час поїздки було із нами все: ми часто попадали під обстріли, часто на посту говорили, що зачистки ще не було, тому їхати небезпечно. Але коли ми знаємо, що вийшов воїн на зв’язок і сказав, що вони живі, то ми просто зобов’язані були їм допомогти».

Не стоять осторонь також і структурні підрозділи нашого університету, зокрема ВСП «Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж УНУС». Вони також долучилися до волонтерської допомоги і передали ГО «4.5.0. Україна» 5 маскувальних сіток за посередництвом Юрія КОСМІНСЬКОГО, директора коледжу.

Після завершення зустрічі всі присутні висловили щиру вдячність Громадській організації «4.5.0. Україна» за їхню роботу, що було виражено гучними аплодисментами. А загалом захід підкреслив не лише важливість підтримки волонтерства в країні, а й наочно продемонстрував, як українська нація згуртовується навколо однієї мети – перемоги України.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС