+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 01 лютого 2021

Студенти факультету дізнавалися про пенсійну реформу та новації пенсійного законодавства

28 січня 2021 року в приміщенні Уманської міської ради відбулося засідання інформаційно-консультативного центру на тему «Очікування і реалії пенсійної реформи».

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер наголосила, що з 1 січня 2021 року було введено додаткові вимоги, однакові як для чоловіків, так і для і жінок, щодо кількості страхового стажу, який визначає право на призначення пенсії. Присутні дізналися, що страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення особою віку 60, 63 або 65 років і не залежить від наявності страхового стажу на дату звернення за призначенням пенсії.

На засіданні було надано вичерпні відповіді на питання щодо отримання державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю мають особи, що відповідають певним умовам, а також про нові правила надання субсидій відповідно до Постанови КМУ «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та річного побутового палива», які вступили в дію з 24.12.2020 р.

Також одним із виступаючих став Петро Ліневич, тема доповіді якого «Система державного та недержавного пенсійного забезпечення і соціального захисту в Україні» особливо зацікавила всіх присутніх.

 

Анастасія Грицаюк, студентка 21-ф групи