+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 04 грудня 2023

Студенти ФЕП УНУС об'єднують зусилля в рамках ініціативи «16 днів проти насилля»

Уманський національний університет садівництва – справжній осередок обізнаності й активності. І цього разу студенти факультету економіки і підприємництва взяли участь в унікальному заході, присвяченому проблемі насильства.

Організатором заходу стала практичний психолог Уманського НУС Валентина МАЗУРЕНКО. У зустрічі також взяли участь представники мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, координатори-психологи Надія ДЕРКАЧ і Наталія ВАСИЛЕНКО.

Тема заходу, що пройшов під гаслом «16 днів проти насилля», виявилася надзвичайно важливою й актуальною. У ході її розкриття представники факультету отримали цінний досвід інтерактивної роботи над питаннями особистих кордонів і протидії насильству.

На початку заходу Валентина МАЗУРЕНКО детально розповіла про те, що таке особисті кордони і як їх визначати. Студенти взяли участь у практичних вправах і дискусіях, під час яких обговорювали, як можна зберегти власний комфорт і визначити межі взаємин з іншими.

Координатори-психологи мобільних бригад допомоги поділилися важливими аспектами протидії насильству. Зокрема, було розглянуто його різні види насильства, ознаки та наслідки. Також студенти дізналися про можливості підтримки та допомоги в разі зіткнення з даною проблемою.

Захід не лише привернув увагу до проблеми насильства, але й виявився ефективним інструментом для формування навичок протидії і взаємодії в умовах сучасного суспільства.

Студенти факультету економіки і підприємництва продемонстрували не лише активність, але й високий рівень відповідальності перед власним оточенням. А ще такі ініціативи стають важливим кроком у формуванні здорового та відповідального суспільства.

Влада БАДАНЮК, голова ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Уманського НУС