+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 08 грудня 2022

Святий Миколай здійснює дитячі мрії

День Святого Миколая – особлива подія для кожного українця. Це одне з найулюбленіших зимових свят, до якого і дорослі, і малі ретельно готуються. Адже дітвора з нетерпінням чекає найцікавішого – подаруночків під подушку. Тому що для того, щоб їх отримати, необхідно бути слухняним і добре поводитися протягом усього року.  

Невід'ємною частиною факультету економіки і підприємництва є постійна волонтерська діяльність. Цьогоріч ми вкотре вирішили поєднати приємне з корисним і привітали зі святом Миколая діток. Починаючи з 2012 року, студентство традиційно долучається до такої ініціативи. Тож 6 грудня студенти, в образах Дідуся Миколая та його помічниць, привітали малят, завітавши до більш ніж тридцяти осель. Отримані емоції дітлахів від вручених подарунків складно описати: теплі посмішки, яскравий блиск оченят, веселощі, приємні слова – вони просто не можуть не надихати! Саме ці особливі миті й надають віру у світле майбутнє.

Висловлюємо подяку викладачам і студентам факультету, які спільними зусиллями, зібравши 3800 грн, зробили можливим створення такого чарівного свята. Сюрпризи отримали не лише дітки, яких планували привітати, а й перехожі малята, які також чекали на казкові дива.

Позитивні емоції не тільки діточок, а й дорослих, по-справжньому представляють справжню магію Різдвяних свят. Малеча з радістю відповідала на привітання, декламуючи вірші для Святого Миколая. Неможливо забути жодну оселю, що була наповнена галасом і дитячим сміхом, проте найбільше нас вразила «рожева квіточка». Це історія про зустріч з однією дівчинкою, дідусь якої зараз захищає наше мирне життя. Після привітань усі присутні не могли стримати емоцій, адже з дитячих уст пролунало найзаповітніше бажання: «Після перемоги над ворогом, більше за все, я чекаю, коли ти, дідусю, повернешся додому і принесеш мені рожеву квіточку!» І це бажання здійснилося, хоч поки і без рідної людини, Миколай передав такий дивовижний подарунок для дівчинки.

Цього року ми не даремно обрали саме 6 грудня, адже по-перше, День Святого Миколая більшість християн у Європі традиційно святкують 6 грудня за Григоріанським календарем. А по-друге, зараз, в умовах жорсткої війни, потрібно якнайшвидше роз'єднати усі зв'язки з ворожим східним сусідом і стати складовою сучасного Європейського суспільства. І, по-третє , що найголовніше, кому ми завдячуємо, що маємо можливість святкувати це свято – то наші воїни ЗСУ. Адже 6 грудня – День заснування Збройних сил України, і саме завдяки їхній незламності та відвазі, наші дітки продовжують радіти кожній миті під мирним небом. Саме тому й було обрано таку символічну дату для усіх українців.

Віримо в дива і здійснення найзаповітнішого бажання – Перемоги! Віримо в ЗСУ! Дякуємо за кожну яскраву хвилину життя!

 

Ольна ЛЕВЧЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва