+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 22 листопада 2022

Тільки вільні гідні творити свобідне майбутнє!

21 листопада науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти спеціальностей «Облік і оподаткування», «Економіка», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Комп'ютерні науки», «Соціальне забезпечення» факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва взяли участь у заходах до Дня Гідності та Свободи під гаслом «Україна – країна нескорених!». Участь у заходах проходила за змішаною системою: офлайн та онлайн, у вигляді доповідей, презентацій, відеороликів тощо.

Головною метою заходів, приурочених до Дня гідності та свободи  стало вшанування громадянського подвигу, патріотизму та мужності учасників Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (2013 р.), які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та національних інтересів України.

Гідність – це, насамперед, самоповага, яка, якщо вона є, невідворотно створює навколо людини простір свободи, створює вільну людину вільної країни. Саме гідність і є основою української нації, її генетичним кодом.

Під час активного спілкування ми згадали усі хроніки подій 2004 та 2013 рр., неймовірну мужність і патріотизм активістів, протестувальників і мітингарів. Завдяки їхній сміливості увесь світ побачив, який ми народ. Готові віддати останнє. Готові стояти до крайньої межі, аби не втратити гідність і волю, зберегти незалежну Україну.

21 листопада – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Особливо важливого значення ця дата набуває сьогодні, в період повномасштабного військового  вторгнення на територію України. Ми з упевненістю усвідомлюємо, що боротьба за свободу волевиявлення українського народу не закінчилась. Ціна нашої свободи – надзвичайно висока, тому важливо пам’ятати подвиги наших захисників і захисниць. Героїчні вчинки українських воїнів назавжди закарбуються не тільки в історії нашої держави, а й стануть прикладом для наслідування у світовому суспільстві.

Ми маємо розширювати розуміння феноменальної української нескореності. Адже зараз складаємо надважкий іспит не лише для нашої країни, а й для кожного з нас. А ще – демонструємо справжню гідність та прагнення до свободи у всіх своїх задумах і вчинках!

Ольга ЛЕВЧЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС

Світлана ВЛАСЮК, заступник декана з виховної роботи факультету економіки і підприємництва УНУС