+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 19 травня 2022

У мирних спогадах наше мирне майбуття

Кожен може носити вишиванку, адже це надзвичайно колоритний одяг. Однак лише українці, одягнувши візерункові мотиви, відчувають особливе духовне піднесення, адже це – наше єднання з предками, з корінням.

Вишиті хрестиком і гладдю, з мереживом і витинанками чи без них, різнобарвно-яскраві та стримано-інтелігентні – такими були вишиванки спільноти факультету економіки і підприємництва у Всесвітній день вишиванки  під час флешмобу в Уманському національному університеті садівництва.

Багато років поспіль, явно та приховано, імперці намагалися викорінити українську націю. Руйнували села та міста, морили голодом і тортурами виводили народ, знищували мову та культуру. Та не врахували одного: дух подолати неможливо, адже він – у повітрі, у силі землі, у генетичному коді, що відображений різнобарними стіжками на полотні рушників, сорочок, витинанок, малюнків.

У вишиванках зашифроване наше минуле, вони ж пророкують і наше майбутнє. І хоча тимчасово ми бачимося переважно онлайн і між нами сотні кілометрів доріг і багато спечалених доль, сонце Перемоги вже близько, а віра у вільне, незалежне та квітуче майбуття непохитна.

Одягни вишиванку попри війну! Будь разом зі своїм народом всупереч усьому!

 

Леся БАРАБАШ, к.е.н.,доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування