+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 23 лютого 2024

Вічноживе Шевченкове слово

   Ось і прийшла довгоочікувана весна! Хтось казав, що видатні люди народжуються навесні. І він не помилився. Адже ми, українці, можемо пишатися однією з таких великих особистостей – Тарасом Григоровичем Шевченко. 

   Щороку 9 березня ми вшановуємо його, проводячи різні заходи, приурочені до Дня народження видатного поета. Цього ж року для студентів факультету економіки і підприємництва була проведена виховна година «Шевченківські березини» у читальній залі № 2 Наукової бібліотеки УНУС. Ведучими заходу були Юлія Мороз (студентка 31-о групи) та Наталія Швець (студентка 11-ф. Людмила Черненко (31-ф група), Анастасія Рєзнік (11-ф група), Діана Сторожук (11-фк група), Каріна Поліщук (11-фк група), Ольга Клинова (21-о), Наталія Горб (11-ф група) – це ті студенти, які дали присутнім можливість пережити емоційний настрій творчого спадку Кобзаря. В акапельному виконанні студентами 11-фк групи Катериною Закрижевською та Віктором Сірим була виконана пісня «Зоре моя вечірняя», що є однойменним віршованим твором Шевченка. Серед присутніх був і завідувач кафедри геодезії, картографії та кадастру, професор, доктор географічних наук Юрій Кисельов, який продекламував присутнім улюблений твір Пророка українського народу, розповів про святкування 200-річня митця у Луганську ,а на завершення поділився власним віршем на спомин про Тараса Григоровича. Завершенням заходу став Гімн України, під час виконання якого серця присутніх билися в унісон.

   Час пролетів швидко… Але це був корисно проведений момент із студентського життя. Адже ніколи не потрібно забути свою історію та людей, які її творили.

 

Наталія Щербина, голова ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва