+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 01 квітня 2024

Відеофільм «24: Кожен з нас. Війна в Умані»

Кінематограф завжди відігравав ключову роль у житті суспільства, особливо у складні часи, коли країна переживає випробування та бореться за свою незалежність. Кожен кадр, історія, образ у кіно може не тільки відтворити події реальності, але й викликати глибокі емоції, пробуджувати свідомість і мобілізувати суспільство до дій. 28 березня у читальній залі № 2 бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбулася особлива подія, що привернула увагу усіх. Молоді уманці – Володимир КРИМОВСЬКИЙ та Анна БУЛЕЦА – представили власний документарний проєкт під назвою «24: Кожен з нас. Війна в Умані», що став унікальним свідченням подій дворічної давнини: початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

До перегляду доєдналися студенти та науково-педагогічні працівники факультету економіки і підприємництва УНУС. Війна стала тяжким ударом для всіх жителів України, а також і нашого прекрасного міста Умань. Увесь біль, відчай, а також незламність нашого народу автори чудово описали та висвітлили у своєму фільмі. Він є не просто документальним проєктом – це свідчення про відвагу, людяність, незламність духу та єднання українського народу навколо однієї спільної мети – Перемоги.

Також під час перегляду проводився благодійний збір для військових 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Зусиллями учасників заходу загалом було зібрано значну суму коштів для придбання дрона-камікадзе, що є надзвичайно важливим для наших захисників.

Дана подія стала прикладом того, як кінематограф може бути не лише способом вираження творчості, а й справжнім інструментом підтримки національних цінностей. Наразі не можна залишатися осторонь, адже кожна дія наближає таку очікувану перемогу. Тож нехай кожен кадр цього фільму, кожне слово, сказане в ньому, стане втіленням нашої віри, сили та незламності.

Ми вільні! Ми сильні! Ми разом! Слава Україні!!!

 

Вікторія ОРЛОВА, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС