+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 03 червня 2024

"Відголоски минулого: Поїздка студентів факультету до Пирогова"

31 травня, завдяки підтримці керівництва Уманського національного університету садівництва, кращі студенти факультету економіки і підприємництва, за підсумками рейтингового оцінювання їх наукової, громадської, спортивної та культурно-масової діяльності, здійснили захоплюючу поїздку до Києва, відвідавши Національний музей народної архітектури та побуту України, який розташований у населеному пункті Пирогів. Ця поїздка стала унікальною можливістю для студентів побачити, як виглядало життя українського села в різні історичні періоди та в різних регіонах країни.

У музеї студенти мали змогу ознайомитися з багатьма історико-архітектурними регіонами України, такими як Полісся, Слобожанщина, Полтавщина, Карпати, Наддніпрянщина, Поділля та Південь. Кожен регіон представлений традиційними архітектурними пам'ятками, що відображають унікальні особливості побуту і культури свого часу.

Серед експонатів музею були традиційні українські хати, комори, криниці, церкви, млини та багато інших атрибутів давнього українського села. Кожен з цих об'єктів несе в собі частинку історії та культури, передаючи відвідувачам відчуття тогочасного життя. Студенти із задоволенням вивчали кожен експонат, дізнаючись багато нового про архітектуру та побут своїх предків.

Поїздка до Пирогова стала незабутньою подією для студентів, залишивши яскраві враження та безліч позитивних емоцій. Вона не лише розширила їхні знання, але й збагатила духовно, надаючи можливість глибше зрозуміти історію та культурну спадщину своєї Батьківщини.

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС