+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 27 травня 2023

Виховання патріотизму та національної ідентичності на факультеті економіки і підприємництва

18 травня студенти факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва, разом з усіма українцями, відзначили День вишиванки. Метою проведення заходу в університеті є виховання почуття патріотизму і окреслення та усвідомлення нашої національної ідентичності.

«Українська вишиванка – це не просто святковий одяг. Споконвіку вишита сорочка вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінним залишається одне: вишиванка – це частина генетичного коду українця» – Ольга ЛЕВЧЕНКО, студентка 11-ф групи.

Зараз День вишиванки має особливий сенс – українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

«Під час святкування такого важливого дня для кожного українця, студенти мають змогу долучитися до виконання національних пісень, спробувати себе у майстерності танцю та послухати пісні у виконанні студентського хору. Усі присутні показали свою підтримку національних українських традицій, прийшовши в цей день у вишиванках. Різнобарвність вишитого одягу захоплювала погляд» – Віталій КОРМАН, студент 11-ма групи.

По завершенню було зроблено величезну кількість фото в різноманітних вишиванках. Краса кожного стібка на вишитій сорочці і гордість за те, що ми є українцями переповнювала кожного, хто долучився до святкування. Студенти залишилися задоволені заходом, сповнені теплими почуттями до України.

Ольга Левченко, секретар ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва УНУС