+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 06 квітня 2018

Визначено переможців відбіркового туру агродебатів

4 квітня на факультеті економіки і підприємництва відбувся відбірковий тур агрополітичних дебатів. Під час інтелектуального змагання були розглянуті актуальні питання економіки сучасної України, з яких учасники відстоювали позиції підтримки та заперечення їх доцільності, наводячи вагомі аргументи в обох випадках. У змаганні взяло участь 6 команд – представники п’яти спеціальностей та збірна команда Ради студентського самоврядування:

  • «Бізнесвумен» – команда кафедри фінансів, банківської справи та страхування;
  • «ПТБД» – команда кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності;
  • «Сальдо в нуль» – команда кафедри обліку і оподаткування;
  • «Ембарго» – команда кафедри маркетингу;
  • «Homo economics» – команда кафедри економіки;
  • «Акредитив» – команда ради студентського самоврядування.

За результатами попереднього жеребкування, на розгляд обрано три питання:

  1. Сприяння розвитку сільськогосподарського консультування і аграрного туризму – забезпечення консультування підприємствами самостійно? Позиція «За» команда «Homo economics», позиція «Проти» команда «ПТБД»;
  2. Скасування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників – збереження податкових переваг. Позиція «За» команда «Акредитив», позиція «Проти» – «Сальдо в нуль»;
  3. Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення - введення вільного ринку землі. Позиція «За» команда «Бізнесвумен», позиція «Проти» – «Ембарго».

Оцінювало хід дебатів вельмишановне журі:

  • Петро Бечко – завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування;
  • Тамара Кучеренко – завідувач кафедри обліку і оподаткування;
  • Микола Коротєєв – доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності;
  • Оксана Пенькова – завідувач кафедри маркетингу;
  • Руслан Мудрак – завідувач кафедри економіки.

За правилами дебатів, кожен учасник мав 3 хвилини для висловлення своїх аргументів та для того, щоб поставити запитання команді-супернику, на які опоненти мали відповісти під час свого виступу.

Члени журі, після розгляду кожного питання, здійснювали короткий аналіз виступу кожної з команд. По завершенні дебатів члени журі серед представників усіх команд обрали трьох делегатів, які пройшли до наступного етапу дебатів. Всі учасники були нагороджені почесними грамотами та солодкими подарунками від деканату.

За результатами проведеного змагання, журі обрали команду переможця. Нею стала команда кафедри маркетингу «Ембарго», яка до всіх подарунків ще й отримала кубок переможця, з чим ми їх щиро вітаємо. А відстоюватимуть честь факультету на рівні університету: студент спеціальності «Облік і оподаткування» Олексій Щербина, студентка спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Лілія Охріменко та студент спеціальності «Маркетинг» Дмитро Семенда.

Вітаємо усіх учасників з успішним дебютом, а переможцям бажаємо успіху у наступних етапах агродебатів.

Ірина Слободяник, голова Ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва