+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 06 грудня 2021

Волонтерство – це внутрішня потреба, викликана глибиною світосприйняття

 

Волонтерство – це особиста справа та поклик кожного. Адже неможливо відгукнутися душею там, де серце мовчить і тоді, коли не відчуваєш потреби допомогти, розрадити, підтримати – зблизька чи на відстані, словом, ділом чи помислом. Це внутрішня потреба, викликана глибиною світосприйняття.

Цьогоріч традиційно, напередодні Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних сил України, студенти та викладачі факультету економіки і підприємництва на чолі з деканом Юлією Нестерчук завітали до волонтерського штабу «Разом» з привітаннями та різноманітними смаколиками та речами, так необхідними нашим захисникам.

Події «Євромайдану» та Революція Гідності зробили свій вплив на свідомість як студентів, так і викладачів Уманського національного університету садівництва. А з початком військових дій на східних землях нашої держави  розпочалася тісна співпраця студентів і професорсько-викладацького складу з волонтерським штабом «Разом». На той час, від волонтерів надійшло прохання про допомогу щодо збору коштів для придбання потрібних речей для передової. Для цього слід було зі скриньками бути на ринках, біля супермаркетів, автовокзалу й інших людних об’єктів збирати пожертвування небайдужих, які потім у вигляді ліків, шкарпеток, смаколиків і найнеобхідніших речей доставлялися нашим бійцям. Потім були щедрівки, плетіння маскувальних сіток, допомога сім’ям учасників АТО/ООС, участь у благодійних заходах, привітання з Днем Святого Миколая діток, у яких батьки знаходяться на війні. Особливо атмосферним заходом стала постановка Андріївських вечорниць. Їх з трепетом чекали як волонтери й учасники АТО/ООС, так і самі студенти...

Роки йдуть, змінюється колектив факультету, поповнюючись студентською молоддю, але ціль залишається незмінною – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей, незалежності, цілісності та суверенітету України. Слава Україні! Героям Слава!

 

Світлана Власюк, заступник декана 
факультету економіки і підприємництва з виховної роботи