+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 24 березня 2021

Всесвітній день поезії

22 березня студенти факультету економіки і підприємництва Уманського НУС відзначали Всесвітній день поезії.

З промовою щодо проведення даного заходу як в Україні, так і в світі виступила провідний бібліотекар Наталія Михайлова зазначивши, що при бібліотеці працює літературна студія «Алеями вічного саду», основним завданням якої є всебічний розвиток, популяризація, підтримка талановитих молодих поетів-початківців, відродження згасаючого інтересу до української та світової літератури шляхом організації літературних конкурсів, вечорів, поетичних годин.

Прозвучали милозвучні вірші всесвітньо відомих поетів у виконанні Вікторії Христенко «Монолог Гамлета» В. Шекспір та Вікторії Заярної «MY TESTAMENT» Т. Шевченка.

Також на заході було презентовано 5 випуск збірки віршів студентів «Мелодія слів» присвячена 45-річчю створення факультету економіки і підприємництва Уманського НУС. Тож декламували власні вірші Наталія Швець, Анастасія Якушева, Крістіна Караульна, Юлія Бойко, Таїса Крикун, Олександра Черемісіна, Ірина Коцуренко, Віталій Мушта – про кохання, про країну, про матір, про батька, про все, що має сенс. Наскільки різноманітними можуть бути студенти і їх думки, настільки ж різноманітні їхні таланти. Писати щиро, вивертати душу навиворіт і показувати її, бути джерелом натхнення та надихати інших, бути промінчиком сонця між похмурих сірих буднів – справжнє покликання поета. Дуже радує, що в серцях нового покоління не згасає хист до творчості, і з'являються нові сторінки гарних поезій.

Презентовану збірку передано директору бібліотеки Тетяні Кравченко у фонд бібліотеки. Тому, ви завжди можете завітати до бібліотеки та прочитати їх. Ця збірка створена саме для Вас, любі читачі, тож читайте та насолоджуйтесь!

Олександра Черемісіна, член ради студентського самоврядування
факультету економіки і підприємництва Уманського НУС