+38 (04744) 3-14-03, +380 (97) 460-93-43 (Viber)
Меню
Остання редакція: 01 грудня 2023

З добром у серці, з Україною в душі

У сучасному світі благодійність і підприємництво стають все більше взаємопов'язаними. Українські підприємці не лише розвивають свої бізнеси, але й віддають частину свого часу та ресурсів на благодійність, спрямовуючи їх на підтримку, розвиток і поліпшення різних сфер життя країни.

У рамках міжнародного благодійного руху #ЩедрийВівторок, факультет економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва, який уже другий рік бере участь у ініціативі, провів виховну годину для своїх студентів на тему «З добром у серці, з Україною в душі». Під час цього заняття студентам розповіли про успішних українських підприємців-меценатів, які віддавали значну частину своїх доходів на збереження та розбудову Української держави.

Основною метою заходу було заохотити молодь до добрих справ і підвищити культуру благодійності серед молодого покоління. Заступник декана факультету економіки і підприємництва з виховної роботи Світлана ВЛАСЮК, виступаючи організатором заняття, відкрила глядачам сторінки життя видатних підприємців, розповіла про їхні досягнення у сфері підприємництва та надзвичайні ідеї, що лягли в основу багатьох цікавих проєктів. А також наголосила на важливості спільної роботи, добрих справ і відданості благодійній меті.

Під час зустрічі було згадано велику кількість родин, таких як Симиренки, Терещенки, Харитоненки, а ще – видатних людей: Олексія АЛЧЕВСЬКОГО, Григорія ГЛАДИНЮКА, Євгена ЧИКАЛЕНКА та Андрея ЩЕПТИЦЬКОГО. Кожен із них зробив вагомий внесок у збереження та розбудову української нації через культуру, освіту чи мистецтво. Вони стали живим прикладом того, як успішний бізнес може бути не лише для особистої вигоди, але й стати джерелом підтримки та допомоги спільноті. Їхні приклади відображають важливість турботи про загальне благо, підкреслюючи, що кожна дія може мати вагомі наслідки для навколишнього світу.

Звісно, не забули розповісти й про сам рух #ЩедрийВівторок, а саме, що це за ініціатива та як цей день святкують в Україні та закордоном. Також студенти обговорили традиції добрих справ, які є в їхніх родинах чи громадах, та згадали про добрі справи та благодійні ініціативи, до яких долучався Уманський НУС.

Це заняття стало не лише джерелом натхнення для молоді, але й кроком у напрямку формування нового покоління благодійників, які розуміють важливість спільної роботи на благо української нації. Студенти вкотре переконалися, що добро – це наша культурна спадщина, а благодійність – це частина ДНК українців, про що свідчить наша історія. Ми живемо у непрості часи, й ініціатива #ЩедрийВівторок відкриває шляхи для того, щоб кожна добра справа стала краплею у великому океані позитивних змін, надихаючи інших долучатися до цього благородного руху. Тож хай кожен день стане для всіх українців шансом зробити щось добре для навколишнього світу та змінювати його на краще!

 

Вадим ПАВЛЕНКО, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Уманського НУС